Yeni emperyalist SAVAŞIN EKONOMİ POLİTİĞİ

   

Eser Adı: Yeni emperyalist

SAVAŞIN EKONOMİ POLİTİĞİ

Derleyen: Selma Aybal

Yayınevi : Yediveren Kökleri

Orijinal dil: Türkçe

Dizi Adı: Araştırma

Türü : Ekonomi-politik

Cilt Bilgisi: Ciltli

Kağıt Bilgisi: Enzo

Basım Tarihi: Aralık 2003, İstanbul

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 384 s.

Kitap Boyutları: 19.5 x 13.5 cm

Etiket Fiyatı: 10.00 TL

 

 

11 Eylül saldırılarından itibaren başlayan sürecin adını, Irak’la sınırlı bölgesel bir savaş değil de, yeni bir emperyalist savaş olarak koymamızın nedeni nedir? Paylaşım savaşı hangi ekonomik temellere dayanmaktadır? Emperyalistler arası rekabet ne boyuttadır ve hangi biçimlerde seyretmektedir? ABD emperyalizmi karşısında diğer emperyalist güçlerin işbirliği arayışları karşıt bir ittifaka ya da bloklaşmalara evriliyor mu? Emperyalistler arası rekabetin Türk işbirlikçi tekelci burjuvazisine yansıyan boyutu nedir? Irak direnişinin özgün yanları nelerdir; Irak ABD’nin Vietnamı olacak mı? Dünyadaki savaş karşıtı hareket, zayıf ve güçlü yanları ile nasıl değerlendirilmelidir? Emperyalist savaşın iç savaşa dönüşmesi ve devrimci dönüşümleri yaratması için üzerimize düşen görevler nelerdir?

Elinizdeki kitap, bu soruların cevaplarını tartışıyor ve değindiği birçok nokta ile emperyalist savaş karşısında bir başvuru kaynağı olmayı hedefliyor.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL

Eser Adı: Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL Derleyen: Talat Sürer Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe …

AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ

Eser Adı: AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ Derleyen: Songül Kayabaşı Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe Dizi …

EKİM DEVRİMİ

Eser Adı: EKİM DEVRİMİ                       …