Mehmet Fatih Öktülmüş KUTUP YILDIZI Bir komünistin biyografisi

 

14-Kutup-yildizi

 

Eser Adı: Mehmet Fatih Öktülmüş

KUTUP YILDIZI

Bir komünistin biyografisi

Derleyen: İsmail Gökhan Edge

Yayınevi : Yediveren Kökleri

Orijinal dil: Türkçe

Dizi Adı: Tarih

Türü : Biyografi

Cilt Bilgisi: Ciltli

Kağıt Bilgisi: Enzo

Basım Tarihi: Kasım 2004, İstanbul

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 224 s.

Kitap Boyutları: 19.5 x 13.5 cm

Etiket Fiyatı: 10.00 TL

 

 

M. Fatih Öktülmüş, Türkiye Devrimci Hareketi’nin yetiştirdiği en önemli önderlerinden biridir. Fatih, İhtilalci Komünist hareketin kurucularından biridir, ama sadece kendi örgütüne değil, genel olarak TDH’ye katkıları son derece önemlidir.

İşkencede direniş ustasıdır; Kaypakkaya’dan devraldığı işkencede direniş geleneğine yeni gelenekler eklemiş, «ilk»leri yaratmıştır. Devleti kendi işkencehanesinde yerle bir etmeyi başaran sayılı önderlerden biridir. Cezaevleri direnişindeki yeri de belirleyici önemdedir. Bulunduğu her yerde, direnişi ateşleyen, önderlik eden olmuştur. TİKB ile Devrimci Sol’un birlikte gerçekleştirdiği ’84 Ölüm Orucu eyleminde, Fatih’in tartışmasız belirleyici bir rolü vardır. Ve bu eylem, cezaevlerinde 12 Eylül karanlığını parçalamak için atılmış en önemli adımdır.

Sadece direnişi değil, örgütçülüğü ve insan ilişkileri ile de TDH içinde çok özel bir yeri vardır. Onu tanıyan kitleler de, başka örgütlerin kadroları da, ondan çok büyük bir sevgi, saygı ve özenle sözetmektedirler.

Fatih TDH’nin içinde, Deniz, Mahir ve Kaypakkaya kadar önemli bir yer edinmiş, onlar kadar büyük bir önder olduğunu kanıtlamıştır. Onlar kadar tanınıyor ve sahipleniliyor olmamasının en önemli nedeni ise, onlardan farklı olarak, TDH içinde grupçuluğun doruklarda olduğu bir dönemde, devrimci yapıların çoğunun tasfiyeciliğin bataklığında çırpındığı bir dönemde şehit düşmesidir.

Bu kitap, Fatih’in değerini ve önemini hatırlatmak, onun TDH içinde hakettiği yeri kazanmasında bir basamak oluşturmak amacını taşımaktadır.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL

Eser Adı: Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL Derleyen: Talat Sürer Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe …

AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ

Eser Adı: AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ Derleyen: Songül Kayabaşı Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe Dizi …

EKİM DEVRİMİ

Eser Adı: EKİM DEVRİMİ                       …