Redhack YÖK’ün sitesini hackledi

Redhack

Kızıl Hackerlar 2013’ün ilk günü, YÖK Elektronik Bilgi Paylaşım Portalını hackledi. Daha önce de birçok devlet kurumunun sitesini hackleyerek devletin içinde dönen dolapları halka teşhir eden Redhack, şimdi de YÖK’ün sitesini hackleyerek, üniversitelerde alınan rüşvetlerden, bankalarla yapılan yasadışı anlaşmalara kadar birçok “gizli” belge yayınladı.

Bugüne kadar birçok skandalla gündeme gelen YÖK, bu defa da Redhack’in açığa çıkardığı belgelerle teşhir oldu. Başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere, Hacettepe, Marmara, Gazi, Fırat, Kastamonu, Giresun, Adnan Menderes, Uludağ üniversitelerinde yapılan yolsuzluklar, Redhack’in yayınladığı belgelerde açıkça görülüyor.

Yayınlanan belgelere ilişkin olarak ne YÖK’ten ne de rektörlerden hiçbir açıklama gelmedi. Suçları öylesine belirgin ve kanıtlıydı ki, hiçbir söz bunları aklayamazdı zaten. Duyulan birkaç cılız açıklamaydı. İstanbul Üniversitesi rektörü, yayınlanan belgelerin sahte olduğunu mırıldandı. Bir de YÖK, kızıl hackerler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Redhack, daha önce, ODTÜ öğrencilerini ve öğretim görevlilerini kınayan rektörlerin hükümetle olan ilişkilerini teşhir eden bir açıklama yapmıştı. YÖK sitesinin hacklenmesini de, yine ODTÜ direnişini selamlama amacıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yayınlanan belgelerden birisi, 7 Temmuz 2012’de gerçekleştirilen KPSS sınavında, soru ve cevapların sınav öncesinde dağıtılması konusunda DİHA’nın ortaya çıkardığı skandal ile ilgiliydi. Açılan davada 337 sayfalık bir dosya ve sayısız delil olmasına rağmen savcı “görevsizlik” kararı vermişti.

Bir diğer belgede ise, İstanbul Üniversitesi ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolün ardından, bankanın üniversiteye yaptığı 1 milyon 537 bin 719 liralık nakdi yardımın kayıtlara geçirilmediği ortaya çıktı. Üniversite Rektörlüğü hakkında başlatılan soruşturmanın ardından kendini savunan üniversite yönetimi, verilen paralar ile 7 adet BMW ve Volkswagen Passat marka araç aldıklarını bildirdi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı’na ait Academic Hospital ve Tıp Merkezi’nde görevlendirilen öğretim üyelerine 17 milyon 580 bin TL tutarında fazla ve yersiz ödeme yapıldığı açığa çıkarıldı.

Hakkari Üniversitesi’ne, Halk Bankası tarafından protokolle verilen 85 bin TL’lik promosyon parasının, rektör tarafından bütçeye gelir olarak kaydedilmediği tespit edildi.

Daha bunlar gibi birçok belgeyi ele geçiren RedHack, bu belgeleri internet üzerinden kamuoyuna açıyor. Bütün bu gizli belgeler, üniversite yönetimlerinin tümünün yolsuzluk batağına battığını, üniversite gelirlerini kendi çıkarları doğrultusunda harcadıklarını gösteriyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …