Adana’da köklerimizden yeniden filizlendik.

adana 1 mayis

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, tüm dünyada olduğu gibi Adana’da da işçi ve emekçilerin yoğun ilgisiyle kutlandı.

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanan 10 bine yakın işçi ve emekçi, Proleter Devrimci Duruş’un da içinde olduğu devrimci ve demokratlar, sendika ve kitle örgütleriyle birlikte  İstasyon Meydanı’na yürüdü. DİSK, İHD, KESK, Genel-İş, Sosyal-İş, Emekli-Sen, Dev Sağlık-İş, BES, Kültür Sanat Sen, Haber Sen, Tarım Orkam Sen, Yapı Yol Sen, BTS, SES, TES-İş, Yol-İş, Demiryol-İş, Belediye-İş, Tek Gıda-İş, Harb-İş, Genel Maden İşçileri Sendikası, Petrol-İş, Tez Koop-İş, Organize sanayi işçileri, ayakkabı işçileri, Adana Demirspor taraftarlarının da katılımıyla coşkulu geçti.

İstasyon Meydanı’nda Kürtçe, Arapça ve Türkçe konuşmalar yapıldı. İstanbul Taksim’deki polisin terörü kınandı. ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ ve ‘Emekçiye uzanan eller kırılsın’ sloganlarıyla protesto edildi. Kürsüde konuşan DİSK Adana Bölge Temsilcisi Kemal Arslan, 1977 yılı 1 Mayısında yaşamını yitirenleri, devrim şehitlerini andı. Eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye mücadelesi verdiklerini belirten Arslan, “İşçiler ve emekçiler olarak her zamankinden daha çok birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

Proleter Devrimci Duruş, Adana 1 Mayısı’nda kendi köklerinden yeniden filizlendi.

Proleter Devrimci Duruş pankartıyla yürüyüşte yernini alan komünistler, ”İş cinayetlerine son”, ”Yaşasın 1 Mayıs”, ”Kahrolsun emperyalist savaş” vb. dövizler taşıdılar. Coşkulu ve enerjik olan kortejde, ihtilalci komünist şehitler de unutulmadı. Mehmet Fatih Öktülmüş, Osman Yaşar Yoldaşcan, İsmail Cüneyt ve Sezai Ekinci gibi önder yoldaşlarımız başta olmak üzere diğer şehitlerimizin resimleri vardı. Sloganlarla ihtilalci komünist şehitler ve devrim şehitleri anıldı. İşçi ve emekçilere ajitasyon konuşmaları yapıldı. Konuşmalarda, 1 Mayıs’ın işçi sınıfı için anlamı ve önemine değinildi. ”Yaşasın 1 Mayıs, Biji yek gulan” sloganları atıldı. Emperyalist savaşa karşı birleşme ve mücadele etme çağrıları yapıldı. Suriye’nin durumu hatırlatılarak, savaş gerçekliği ortaya konuldu. Ülkedeki askeri üslere dikkat çekilerek ”Emperyalist üsler kapatılsın”, ”Emperyalizmin askeri olmayacağız”, ”İncirlik Üssü kapatılsın” sloganları atıldı. Güvencesiz ve sendikasız, kölece çalışma koşullarına değinilerek, kurtuluşun birleşmekten ve mücadeleden geçtiği söylendi. ”Birleşe birleşe, dövüşe dövüşe kazanacağız”, ”sendikalaşma haktır, engellenemez” sloganları atıldı. Halkın eğitim, sağlık ve barınma hakkının metalaştığı, halkın temel haklarından yoksun olduğu anlatıldı. ”Savaşa değil, eğitime, sağlığa bütçe” sloganları atıldı. Hapishanelerdeki tecrit ve disiplin cezalarına, tutuklama terörüne değinilerek ”Zindanlar yıkılsın, Tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı. Entrikalarla Taksim’in işçi sınıfının “1 Mayıs Alanı” olmaktan çıkarılmayacağı söylendi ve Taksim’deki direniş selamlandı. ”Her yer Taksim her yer direniş”, ”Taksim 1 Mayıs alanıdır”, ”Taksim kızıldır, kızıl kalacak” sloganları atıldı.

Komünistler, ”Bımre faşizm, Kurdara azadi” sloganları ile Kürt halkına devrim ve özgürlük için mücadele çağrısı yaptılar. 1 Mayıs Alanı’na devrim şehitlerini ölümsüzleştirerek giren komünistler, “özgürlük için, bağımsızlık için, demokrasi için, sosyalizm için tek yol devrim” dedi.

PDD Adana

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …