Fatih Öktülmüş Kültürevi’nde etkinlik

Adana’da Fatih Öktülmüş Kültürevi’nde “Şehitlerimize ve Tutsaklarımıza Sahip Çıkalım” etkinliği yapıldı.

29 Eylül 2013 günü yapılan etkinlik, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından “Ali İsmail Korkmaz Halk Komitesi”nin bir üyesi konuşma yaptı. Konuşmada Haziran Direnişi’nin anlamı üzerine vurgu yapıldıktan sonra, “şehitlerine ve tutsaklarına sahip çıkmayanlar geleceği kuramazlar” dendi.

Direnişte şehit düşenler anlatıldı ve katillerinden hesap sormak için mücadele etmek gerektiğinin altı çizildi. Bu nedenle aile ve avukatların açtıkları davalarda, mahkeme salonlarını katillere dar etmek için adliye önlerini miting alanlarına çevirmek gerektiği üzerinde duruldu. Ethem Sarısülük’ün katilinin 23 Eylül’de Ankara’da yargılandığı duruşma örnek gösterildi. Ve Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin yargılanacağı mahkeme için hazırlanmak gerektiği belirtildi. Ayrıca katledenler için hiçbir işlem yapılmayan Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ahmet Atakan’ın katillerinin bulunması için savaşmak gerektiği söylendi.

Etkinliğin en anlamı olan yanı, Antakya’dan gelen “Ali İsmail Korkmaz Halk Komitesi” üyelerinin, “Katilleri İstiyoruz” imza kampanyasını başlattıklarını duyurması oldu. Komite üyelerinden biri imza kampanyasına herkesin sahip çıkması ve imza toplamak için çaba sarf etmesi çağrısında bulundu. Komite üyelerinden oluşan şiir grubu da Nihat Behram’ın “Dövüşe Dövüşe Yürünecek” şiirini okudu.

Etkinlik, Fatih Öktülmüş Kültürevi çalışanlarından oluşan müzik grubunun direniş türküleriyle son buldu. Grup, 29 Eylül 1980 tarihinde şehit düşen Osman Yaşar Yoldaşcan için de “Osman’ın Türküsü”nü okudu.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …