Katiller Yargılansın! Tutsaklara Özgürlük!

gezi sehitler

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılıp yerine AVM yapılmak istenmesine karşı başlayan direniş, polisin azgınca saldırısı üzerine büyük bir halk isyanına dönüşmüştü. Haziran ayında 15 milyon kadar insan sokaklara çıktı, büyük bir kardeşleşme ve dayanışma içinde, artan saldırılara, hak gasplarına, yaşamın her alanına müdahale edilmesine karşı biriken öfkesini haykırdı.

AKP hükümeti ise, bu direnişe vahşice saldırdı. Panzeri, TOMA’sı, bibergazı, copu, plastik mermisi, resmi ve sivil katil sürüsüyle ölüm kustular. Binlerce kişi yaralandı, onlarcası gözlerini kaybetti, bitkisel hayata girdi. Ve gencecik fidanlarımız yaşamını yitirdi. Ardından katilleri gizlemeye çalıştılar, açığa çıkanları ise delilleri karartarak yargılamaktan kaçındılar. Diğer yandan direnişe katıldığı için yüzlerce kişiyi gözaltına alıp, tutukladılar.

Sokakta, herkesin gözü önünde katledilen kardeşlerimizin, evlatlarımızın katillerini istiyoruz! Bunlar açıklanmalı ve yargılanmalıdır!

Şehitlerine ve tutsaklarına sahip çıkmayan bir halkın, geleceğinin olmayacağını biliyoruz. “Katiller Yargılansın, Tutsaklara Özgürlük” diyerek, aynı zamanda emeğimize, onurumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz!

Ali İsmail Korkmaz Halk Komitesi

ADI      SOYADI       MESLEK         İMZA

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …