Gazi’de “Katiller yargılansın! Tutsaklara özgürlük!” yürüyüşü

gazi yürüyüs

Gazi Dayanışma Platformu, 26 Ekim’de yaptığı yürüyüş ve basın açıklamasıyla Haziran Direnişi sırasında katledilen Abdullah Cömert , Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Medeni Yıldırım’ın katillerinin bulunup yargılanmasını, tutuklanan direnişçilerin serbest bırakılmasını istedi.

Saat 19.00’da Eski Karakol’da toplanan Platform bileşenleri, Gazi Dayanışma Platformu imzalı “Katiller bulunsun hesap sorulsun! Gezi tutsaklarına özgürlük” pankartını açtı. Pankart arkasında kortej oluşturulurken, direnişte şehit düşenlerin fotoğrafları taşındı. “Katil devlet hesap verecek”, “Devrimci tutsaklar serbest bırakılsın”, “Katiller bulunsun hesap sorulsun”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları gür bir şekilde atılırken, yapılan ajitasyon konuşmalarında, katliamın sorumluluğunun devlete ait olduğu vurgulandı. Cemevine’ne kadar yapılan yürüyüşün ardından, basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında, Haziran direnişi sırasında direnişçilerin nasıl katledildiği anlatılırken, sorumluluğun devlete ait olduğu ve devletin bu sorumluluktan kaçamayacağı belirtildi. Katillerin bulunması ve cezalandırılması için güçlü bir kitle gücü yaratmak gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca 28 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan Ethem Sarısülük’ün katili Ahmet Şahbaz’ın yargılanacağı davanın 2. Duruşmasına katılım çağrısı yapıldı.

Yürüyüş ve basın açıklamasının hazırlık sürecinde ise Gazi Mahallesi’nde eyleme çağrı afişleri yapıldı. Ajitasyonlu bildiri dağıtımlarında Gazi halkı eyleme çağrıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …