Yüksekova’da katliam

Kürt halkına saldırılar bitmiyor. Sözde “çözüm süreci” devam ediyor, ama Kürt halkına saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Hakkari-Yüksekova’da önce gerilla mezarları tahrip edildi. Bu durumu protesto etmek için sokağa çıkan halkın üzerine polis ateş açtı ve iki kişiyi daha katletti.

6 Aralık’ta gerçekleşen eylemde, amca çocukları olan Mehmet Reşit İşbilir ile Veysel İşbilir katledildi. Katliamın ardından sokaklara dökülen Kürt halkı, polislerle ve askerle günlerce çatıştı. Veysel ve Mehmet’in cenazesine de saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırı sonucunda ağır yaralanan Bemal Tokçu da yaşamını yitirdi.

Hükümet, bir kez daha “yavuz hırsız” kesilerek, kitleden polislere ateş açıldığını iddia etti ve bunun cemaatçi polisler tarafından gerçekleştirilmiş bir provakasyon olduğunu söyledi. Benzer bir yorum Öcalan’dan da geldi. Kendisiyle görüşmeye gelenlere, bu saldırının bir provakasyon olduğunu söyledi.

Kürt halkı Yüksekova, Şırnak, Van, Diyarbakır, İstanbul’da eylemler gerçekleştirdi. İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde yapılan eylemlere, polis gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırıya karşı barikatlar kuruldu. Sarıgazi, Okmeydanı, Sefaköy-Kanarya, Esenyurt’ta da eylemler yapıldı. DÖDEF’in katliamı protesto etmek için Galatasaray’dan Taksim Meydanı’na yapmak istediği yürüyüşe polis saldırdı. Saldırıya karşı bir müddet taşlarla ve havai fişeklerle direnen kitle, kısa bir süre sonra dağıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …