ÇHD’li avukatlar tahliye edildi

chd-susmadi

Geçtiğimiz yıl Çağdaş Hukukçular Derneği ÇHD üzerine yapılan operasyonlarda ÇHD başkanı olmak üzere birçok avukat tutuklanmıştı. Yaklaşık 14 ay tutuklu bulunan avukatlar, 21 Mart’ta tahliye edildiler.

Tahliye olduktan sonra İstanbul Barosu’nda bir basın açıklaması yapan avukatlar, ÇHD’nin kurulduğu tarih olan 1974’ten beri susmadığını ve susmayacağını bir kez daha yinelediler.

ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay, ÇHD üyeleri Ebru Timtik, Bartın Timtik ve Ganay Dağ’ın katıldığı basın açıklamasında Kozağaçlı, “Bizi yargılayan mahkemeleri hiçbir zaman tanımadık, tanımayacağız” dedi. Selçuk Kozağaçlı, devrimci tutsakların ve KCK davasından tutsakların hala içeride olduğunu hatırlatarak, “son politik tutsak, avukat, devrimci serbest bırakılana kadar kendimizi özgür hissetmiyoruz” dedi. Kendilerinin serbest bırakılmasında asıl faktörün Haziran direnişi olduğunun altını çizdi. “Son devrimci çıkana kadar özgür değiliz ve mücadelemiz sürecek” dedi.

Taylan Tanay ise, Haziran direnişi sırasında “yeni bir Bastil yaşanır mı” diye beklediklerini belirttikten sonra, “bu ülkede devrimciler, sosyalistler, Kürtler, muhalifler her dönem katledildi, tutsak edildi. Bizim serbest bırakılmamız faşizmin bittiği anlamına gelmiyor” dedi.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …