11-15 Mart 1995 tarihinde devlet tarafından gerçekleştirilen katliama karşı yaşanan anti-faşist halk direnişinin 19. yılında, Gazi Mahallesi ve 1 Mayıs Mahallesi’nde yürüyüşler gerçekleştirildi.
Gazi’de 12 Mart’ta gerçekleşen yürüyüş ve anmalara binlerce kişi katıldı. 11 Mart’ta Berkin Elvan’ın ölüm haberinin gelmesinin ardından öfkenin büyük olduğu yürüyüş boyunca, kortejlerden “Katil devlet hesap verecek”, “Gazi’nin hesabı sorulacak”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.
Gazi’de bu yıl da üç ayrı anma yapıldı. İlk anmayı Gazi şehit aileleri ve Halk Cephesi, ikincisini HDP bileşenleri, son anmayı da Gazi 12 Mart Platformu (Proleter Devrimci Duruş, Devrimci Hareket, Demokratik Haklar Federasyonu ve Mücadele Birliği) gerçekleştirdi. Önceki yıllardan farklı olarak, anma öncesindeki yürüyüş birlikte gerçekleştirildi. Bu durum, fiilen ortaya çıktı. Gazi’deki anmanın arkasından Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak isteyen kurumlar, yürüyüşü erken başlattılar. Yürüyüş sırasında tek bir kortej gibi arka arkaya dizilen devrimci-demokrat kurumlar, mezarlık anmasını sırayla ve birbirlerinin programının bitmesini bekleyerek gerçekleştirdiler.
Gazi 12 Mart Platformu, yürüyüşün ardından mezarlık önünde saygı duruşuyla anma programına başladı. Platform tarafından yapılan açıklamada, Gazi katliamının hesabının sorulması istendi. Proleter Devrimci Duruş da yürüyüşe pankartları ve Zeynep Poyraz-Hakan Çabuk’un resimlerinin bulunduğu dövizlerle katıldı. Kortejden “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Kurtuluş devrimde sosyalizmde”, “Hakan-Zeynep yoldaşlar ölümsüzdür”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız”, “Katil devlet hesap verecek”, “Kahrolsun faşist diktatörlük”, “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganları atıldı. PDD okurları Zeynep Poyraz’ın mezarı başında anma yaptı.
Gazi 12 Mart Platformu, anmadan günler önce Gazi Mahallesi’nde çağrı afişlemeleri yaptı.
Gazi direnişini destek eylemleri sırasında Ümraniye-1 Mayıs Mahallesi’nde şehit düşenler de 1 Mayıs Mahallesi’nde yapılan bir yürüyüşle anıldı.
PDD okurlarının da katıldığı yürüyüş, Cennet Düğün Salonu önünde başladı. En önde Gazi ve 1 Mayıs Mahallesi şehitlerinin resimlerinin bulunduğu pankart taşındı. 30 Ağustos Okulu’na kadar yapılan yürüyüşte sloganlar atıldı.
Haziran şehitlerinin de unutulmadığı yürüyüş sırasında, Mehmet Ayvalıtaş’ın vurulduğu yerde saygı duruşu yapıldı. 30 Ağustos Okulu’nun önündeki anma, saygı duruşuyla başladı. Basın açıklamasını 1 Mayıs Mahallesi’nde şehit düşen ihtilalci komünist Hakan Çabuk’un yeğeni Güney Çabuk okudu. Açıklamada, Gazi ve 1 Mayıs Mahallesi katliamlarının katillerinin hala yargılanmadığı, ancak bu katillerden ergeç hesap sorulacağı söylendi.
PDD okurları da 11-15 Mart’taki katliamın yıldönümünde semtlere afişlemeler yaptılar.