Üniversitelerde öğrenci eylemleri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İidari Bilimler Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Fatma Şen, yolun karşısına geçmek isterken, bir kamyonun çarpması sonucu öldü. Öğrenciler bu durumu protesto etmek için 25 Mart’ta eylem yaptılar. Yolu trafiğe kapatan öğrenciler, üstgeçidin kavşaktan 100 metre uzakta olduğunu, ama akşamları alkollü kişilerin çokluğu nedeniyle öğrencilerin oraları kullanamadığını belirterek önlem alınmasını istediler. Geçtiğimiz aylarda da Mersin Üniversitesi’nde yurtlarda kalan öğrenciler de arkadaşlarına araba çarpmasının ardından eylemler yapmıştı.

Zonguldak’ta KYK yurdunda 3 kişilik odalara ek yataklar konularak Fethullah Gülen’in yurtlarından öğrencilerin yerleştirilmesi protestolara yol açtı. Öğrenciler 24 Mart gecesi yurt önünde oturma eylemi yaptılar. Öğrenciler masaların kaldırılarak ek yatakların konulduğunu ve ders çalışabilecek bir ortamlarının kalmadığını söylediler. Telefonla KYK merkeziyle görüşen öğrenciler durumun düzeltileceğine ilişkin yazılı söz aldıktan sonra eylemi bitirdiler.

İTÜ öğrencileri ve asistanları ise geçtiğimiz haftalarda yayınlanan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve YÖK üyesi Naci Ağbal arasındaki tapeleri protesto etti. Tapelerde “İTÜ’nün ayarlandığı” ve YÖK’ten Hamdi Topçu’nun oğlu için kontenjan istediği ortaya çıkmıştı. 26 Mart’ta Maslak Kampüsü’ndeki Merkezi derslik önünde toplanan öğrenciler, dövizler ve parkartlarla sınıfları dolaşarak ses kayıtlarını dinlettiler ve boykot çağrısı yaptılar. Ardından bazı muhalif yayın organlarının katıldığı, Enver Aysever ve Ahmet Şık’ın konuşmacı olduğu desler yapıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Halay çeken gençlere gözaltı

Kadıköy’de Moda sahilinde 21 Mayıs günü Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken gençlere polis biber gazı …

İşçi Emekçi Birliği direnişteki işçilerle buluştu

İşçi Emekçi Birliği grev ve direniş ziyaretleri yaptı. 16 Mayıs günü önce 9 gündür grevde …

Kavganın uzağında duran ARTIK AÇMALI GÖZÜNÜ!

Büyük bir merakla ve gerginlikle beklenen 14 Mayıs seçimleri geride kaldı. Bir kez daha seçim …