Saldırıların hesabını soralım!

zeynel

PDD temsilcisi Zeynel Sarar, 1 Mayıs günü polisin sıktığı gaz fişeğinin kafasına çarpması sonucu yaralandı. Yakınlardaki doktorların ilk müdahalesinin arkasından ambulansla Çapa’ya, oradan Haseki Hastanesi’ne gönderilen Sarar’ın beyin tomografisi çekildi. Hayati tehlikeyi atlattığının görülmesinin ardından hastaneden taburcu edildi.

1 Mayıs günü, Şişli’den Bomonti’ye, Levent’ten Nişantaşı’na, Beşiktaş’tan Fulya’ya kadar çok geniş bir alanda devam eden çatışmalarda, çok sayıda insan yaralandı, gözaltına alınırken ve sonrasında işkence gördü.

Yaralananların, işkence görenlerin tıbbi ve hukuksal takibinin yapılması, büyük bir önem taşıyor. Devletin bu vahşi saldırılarına maruz kalan herbir insanımızın polisten davacı olması, suç duyurusunda bulunması önemlidir. Başta insan hakları kurumları olmak üzere ÇHD, TTB gibi meslek örgütlerinin de bu davaların takipçisi olması gerekiyor.

Bunların hesabını sormak, direnişi farklı bir şekilde sürdürmek demektir. Ayrıca yeni şehitlerin olmasını durdurmanın adımlardan biridir.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …