Haziran şehitleri anıldı

ali-ismail-anma-

Haziran ayaklanması sırasında şehit düşen Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük ve Ali İsmail Korkmaz’ın anmaları yapıldı. Ankara, Eskişehir, Antakya ve İstanbul’daki anmalara binlerce kişi katıldı.

Mehmet Ayvalıtaş’a araba çarptığı yerde ve mezarında, Ethem Sarısülük’ün Ankara’da vurulduğu Kızılay’da, Ali İsmail Korkmaz’ın polisler ve sivil faşistler tarafından dövüldüğü sokakta ve Abdullah Cömert’in gaz kapsülüyle katledildiği noktada anmalar gerçekleştirildi. Ethem Sarısülük anmasından sonra polis saldırısıyla çatışmalar çıktı.

 

Mehmet Ayvalıtaş anması

Mehmet Ayvalıtaş için 2 Haziran’da sabah mezar başında anma yapıldı. SODAP’ın örgütlediği anmaya devrimci kurumların yanı sıra, Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesi katıldı. Anma Mezar girişinde kortejlerin oluşturulmasıyla başladı. Sloganlarla yürüyüş yapıldı. Mezar başındaki anma saygı duruşuyla başladı. SODAP adına bir konuşma yapıldı. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş “Bir Mehmet kaybettim binlerce Mehmet kazandım. Katillerden hesabın sorulmasını istiyorum” açıklamasını yaptı.

Mezar anmasının ardından kitleye 1 Mayıs Mahallesi’ndeki PSKAD’da yemek verildi. Saat 15’te Cennet Düğün salonu önünde kortej oluşturuldu. “Mehmet Ayvalıtaş halklarımızın büyüyen öfkesinde yaşayacak” yazılı pankartın arkasında, kurumları temsilen birer flama taşındı. Kortej Mehmet Ayvalıtaş’ın araba çarpmasıyla katledildliği yere geldiğinde saygı duruşunda bulundu. Yapılan konuşmalarda katillerin hesap vereceği belirtilirken, Ayvalıtaş’ın mücadelesi anlatıldı.

 

Ali İsmail Korkmaz anması

Anma 2 Haziran’da 19.00’da Eskişehir Espark önünde kortejin oluşturulmasıyla başladı. Ali İsmail Korkmaz ailesi de yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşün önünde Ali İsmail Korkmaz’ın resminin olduğu “Herkes bir gün ölür kimisi toprağa kimisi yüreklere gömülür” yazılı pankart taşındı.

Ali İsmail’in vurulduğu sokağa kadar sloganlarla yürüyüş yapıldı. Ali İsmail’in dövüldüğü Sanayi Sokak’ta, anma, fotoğrafın üzerine karanfillerin bırakılması ve saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından, babası Şahap Korkmaz konuşma yaptı. Ağabeyi Gürkan Korkmaz da yaptığı konuşmada “Ali İsmail korkmadı, titremedi, onu ölümsüzleştirdiler. Binlerce Ali kazandık” dedi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …