Kadıköy’de Soma mitingi

soma-miting

Soma’da madencilerin katledilmesinin ardından taşeron sisteminin kaldırılmasını isteyen on bin kişi DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve Türk-İş’in organize ettiği mitinge katıldılar. 25 Mayıs’ta Kadıköy’de gerçekleştirilen mitingde taşeron sisteminin insanları katlettiği, güvencesizleştirdiği ve kaldırılması gerektiği içerikli konuşmalar yapıldı.

Kitle Tepe Natilius ve Haydarpaşa kollarında toplandı. Kortej önlerinde, ölen madencilerin resimleri ile birlikte isimlerinin yazılı olduğu büyük pankartlar taşındı. Ölen madencileri temsilen tabutla yürüyen kitle “Her yer Soma her yer direniş”, “Taşeron sistemi ölüm demektir” sloganlarını haykırdılar.

Miting ilk olarak katledilen maden şehitleri şahsında yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından örgütleyici kurumlar adına konuşmalar yapıldı ve taşeron sisteminin derhal kaldırılması, örgütlenme üzerindeki engellerin yok edilmesi istendi. Sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinlik, Ruhi Su Dostlar Korosu ve Hilmi Yarayıcı’nın söylediği türküler ve marşlarla bitti. Soma madencileri adına yapılan konuşmada, işçilerin nasıl kölece ve vahşice sömürüldüğüne değinilirken, insan hayatının burjuvazinin kar hırsı yanında hiçbir değerinin olmadığı bir kez daha açığa çıkmış oldu.

Mitinge PDD okurları ve devrimci kurumlar katıldı ve alana “Madencinin katili ücretli kölelik düzeni” yazılı Proleter Devrimci Duruş imzalı pankart asıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …