Okmeydanı Hastanesi’nde ve MT Reklam’da direniş

okmeydani-hastane-saglik

Soma katliamının ardından yapılan greve katıldıkları için 22 Mayıs’ta işten atılan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler, Okmeydanı Hastanesi bahçesinde direnişe başladılar. İşten atılan 8 işçi de Dev Sağlık-İş temsilcilerinden oluşuyor. İşçiler her sabah, öğlen ve akşam saatlerinde eylemler gerçekleştirerek işe geri dönmeyi ve taşeron sisteminin kaldırılmasını talep ediyorlar.

26 Mayıs’ta hastanenin bahçesinde DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. İşçiler ayrıca 25 Mayıs’ta Kadıköy’de yapılan mitinge de katıldılar.

Düzce ve Gebze’de kurulu olan MT Reklam’da çalışan işçiler, çalışma koşullarını düzeltme amacıyla Birleşik Metal-İş’e üye oldular. Örgütlenme faaliyeti patron tarafından öğrenilince sendikaya üye olan 16 işçi 13 Mayıs’ta işten atıldı. İşten atılan işçiler, fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçtiler. mt-gebze-birlesik-metal

27 Mayıs’ta Birleşik Metal-İş sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçilerin de aralarında bulunduğu devrimci ve ilerici kurumlar MT Reklam’ın Gebze’deki fabrikası önünde basın açıklaması yaparak, sendikal örgütlenmeye yapılan bu saldırının son bulmasını istediler.

MT Reklam 2012 yılında Türkiye’deki ihracatçı şirketler listesinde ilk 100 arasında yer alıyor. İşçilerin yoğun sömürüsüyle devasa karlar elde eden şirket, işçilerin örgütlenme hakkına da işten atmayla karşılık verdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

İstanbul’da 1 Mayıs direniş ve gözaltılarla

2024 1 Mayısı, İstanbul’da Taksim kararlılığının bir kez daha ortaya konduğu bir gün oldu. Sabah …

1 Mayıs Alanı Taksim’dir!

Proleter Devrimci Duruş okurları 1 Mayıs günü Okmeydanı SSK yakınlarında 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

1 Mayıs Saraçhane’ye de Beşiktaş’a da sığmaz! 1 Mayıs’ta Taksim’e!

Günler, hatta haftalar öncesinden 2024 1 Mayıs’ında Taksim’e çıkma istemi, diğer yıllara oranla çok daha …