Adana’da işçi paneli

15-16-haziran

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıl dönümünde Adana’da “Greif işçileriyle Dayanışma Platformu”nu oluşturan kurumlar (PDD, BDSP, Kaldıraç, DHF, TÖP G, Çağrı) “Taşeron köleliğine hayır” etkinliği düzenlendi. Etkinlik öncesinde işçi havzalarına gidilerek bildiri dağıtıldı.

Etkinlik,15-16 Haziran üzerine yapılan saygı duruşu ve konuşma ile başladı. Konuşmada, Haziran’dan bu yana gelişen sürece değinilerek işçi sınıfının tarih sahnesine çıkmasının belirleyici olacağı vurgulandı. Konuşmanın ardından 15-16 Haziran’ı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra Feniş ve Greif işçilerinin deneyimlerini aktardığı panel gerçekleşti. Greif işçilerini temsilen katılan konuşmacı, taşeron sisteminin kaldırılması ve taleplerinin karşılanması için başlatılan işgal eylemine sendikanın destek vermediğini, buna rağmen örgütlü bir biçimde direnişi sürdürdüklerini ve işçi sınıfının militan mücadele geleneğine bir yenisini daha eklediklerini belirtti. Feniş işçilerini temsilen katılan konuşmacı ise, sendikal faaliyetten dolayı işten atıldıklarını ve ardından işgal eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. En son Çelik-İş Ankara Genel Merkezi’nde bir işgal gerçekleştirdiklerini ve sendikanın direnişe destek olmasını beklediklerini belirtti.

İşçiler adına yapılan konuşmalardan sonra serbest kürsü yapılarak katılanlar söz aldılar. Salona 15-16 Haziran Direnişi ve işçi sınıfının taleplerini içeren ozalitler asıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …