Ali İsmail ve Mehmet Ayvalıtaş anıldı

mehmet-ayvalitas-anit-mezar

Haziran Ayaklanması’da Eskişehir’de düzenlenen eylemlerde, polisler ve siviller tarafından dövüldükten sonra komada kalan ve 12 Haziran’da şehit düşen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün birinci yılında Antakya, Eskişehir, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan eylemlerle anıldı. Eylemlere binlerce kişi katıldı.

Antakya’da ilk anma Ali İsmail Korkmaz’ın mezarı başında yapıldı. Saat 18.30’da başlayan anmada saygı duruşu yapıldı. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin yanı sıra, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert de katıldı.

Mezar anmasının bitmesiyle Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe geçildi. Etkinlikte Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz ve şehitlerin aileleri konuşmalar yaptılar. Konuşmalarda Haziran’da düşenlerin kavgasının devam ettiği ve gün geçtikçe çoğaldıkları söylendi. Etkinliğe sanatçılar da katıldı, müzik dinletisi yapıldı.

İstanbul’daki anma Kadıköy’de gerçekleşti. Kadıköy forumları ve Fenerbahçe taraftar gruplarının örgütlediği eylem Yoğutçu Parkı’nda başladı. Buradan sloganlarla Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’na yüründü. Bahariye Caddesi üzerinden Boğa heykeline gelen kitle, ardından Ali İsmail Korkmaz Parkı’na yürüdü. Kitle ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla yürüdü. Yürüyüşe Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Mehmet Ayvalıtaş’ın abisi Muharrem Ayvalıtaş ve Ali İsmail Korkmaz’ın kuzeni de katıldı. Parkta bir müddet daha sloganlarla beklendi. Havai fişeklerin patlatıldığı parktaki etkinlik, Ali İsmail belgeselinin izlenmesiyle bitirildi.

Ali İsmail’in katledildiği Eskişehir’deki eylem, Kanatlı AVM önünde başladı. Ali İsmail Heykeli’ne kadar yapılan yürüyüşte sloganlar atıldı. Heykelin önünde sonra saygı duruşu yapıldı. Basın açıklamasında katillerden hesap sorulacağı belirtildi. Karanfiller heykele bırakıldı ve türküler, marşlar söylendi.

Ankara’da Çayyolu Üç Fidan Forumu anma etkinliği yaptı. Arcadium AVM’nin karşısındaki alanda yapılan anmada sloganlar atıldı. Ardından Ali İsmail belgeseli izlendi.

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi sloganlarla Konak’taki Hükümet Konağı’na kadar yürüdü. Polisin yoğun ablukaya aldığı Hükümet Konağı önünde açıklama yapan kitle, Saat Kulesi önünde anma forumu gerçekleştirdi.

 

Mehmet Ayvalıtaş’ın

anıt mezarı yapıldı

Mehmet Ayvalıtaş’ın TMMOB tarafından yaptırılan anıt mezarı, 28 Haziran’da yapılan anma töreniyle mezara yerleştirildi. Devrimci kurumlar, partiler ve kitle örgütleri, Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesi törene katılım gösterdi.

Anıt mezarın açılışını baba Ali Ayvalıtaş yaptı. Konuşmasında, “bu anıt mezar bu devlet için bir utançtır. Bu ülkeyi yönetenler sekiz gencin hesabını vermelidirler. Gelip bizden oy isteyecekler, hangi yüzle gelecekler. Oğlum ve hanımım bu memleket için gitti. Ben de seve seve giderim” dedi. Saygı duruşu yapıldıktan sonra sloganlar atıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …