Mezuniyet törenlerinde protestolar

akdeniz-universite

Üniversitelerin mezuniyet törenlerine bu yıl Soma’da yaşanan katliama tepkiler damga vurdu. İstanbul, Hacettepe, ODTÜ, Eskişehir Anadolu, Galatasaray, Beykent, Mersin, Mimar Sinan vb. birçok üniversitede öğrenciler açtıkları pankartlar ve dövizlerle katliamı unutmadıklarını ve hesap sorulması gerektiğini belirttiler. Geçen yılki mezuniyet törenlerine Haziran direnişi damga vurmuş, devlet, yeni dönem için güvenlik önlemlerini arttırmıştı, buna rağmen eylemlerin önünü alamadılar.

Ama bu yıl sadece üniversitelerde değil, liselerin mezuniyet törenlerinde de Soma ve Haziran şehitleri için eylemler yapıldı. Özellikle Berkin Elvan’a vurgu yapıldı ve hesap sorulması istendi.

Kocaeli Gazi Lisesi’ni birincilikle bitiren Işıtan Önder, konuşmasında “Berkin Elvan’ı ve Ali İsmail Korkmaz’ı andığı için” hakkında soruşturma açıldı ve birinciliği “elinden alındı”. Işıtan Önder ise daha sonra katıldığı programlarda, yaptığı konuşmanın arkasında olduğunu ve konuşmasının birincilikten daha önemli olduğunu söyledi. Ailesinin yanı sıra sendikalar da yaptıkları açıklamalarla Işıtan Önder’e destek verdiler.

Samsun’da protokol camisi yapılmak istenen Tarım Lisesi’nde direniş sürüyor. Samsunlular bu durumu engellemek için eylemler düzenliyorlar.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …