“Soma’nın katilleri Ali İsmail’in katilleridir!”

soma-ekinci-eylem

Soma’daki madenci katliamı, işçi ve emekçilerin toplu ölümünün bir örneği sadece. Her gün bir ya da birkaç işçi, iş cinayetlerinde ölüyor. Ölüm toplu olunca ancak, ölenlerin feryadı duyuluyor. Bilirkişi raporları hatırlanıyor, işçi yanlısı yasalardan bahsediliyor vb… Ancak işçinin payına her zaman ölüm düşüyor, hem de en karasından…

Biz de “Ali İsmail Korkmaz Halk Komitesi” olarak, Soma katliamına sessiz kalamazdık, kalmadık da. Çürüyen etlerin, yanan bedenlerin acısını Ali İsmail’in ölümünden biliyorduk zaten. Antakya’nın merkezinde yapılan eylemlerden sonra, Ali’nin büyüdüğü topraklarda dayanışmayı örerek, Ekinci esnafını kepenk kapatmaya davet ettik. Konuştuğumuz esnaflar olumlu tepkiler verdiyse de, katılım konusunda kuşkularımız vardı. Ancak ertesi gün nerdeyse bütün Ekinci’de esnaf kepenk kapattı.

Bir yandan da Ekinci halkını akşam saatlerinde Soma’daki katliamı protesto etmek üzere tencere-tava çalmaya, ışık açıp kapatmaya, Soma’ya ses ve ışık olmaya çağırdık.

Akşam saatlerinde Ekinci’de sesler yankılanmaya başladı. Ardından forumları yaptığımız alanda toplandık. Daha önce de Ekinci’de yürüyüşler yapmış ve forum yaptığımız alanda yürüyüşümüzü sonlandırmıştık. Bu defa yarım saat sonra aynı noktaya vardığımızda, bizi bekleyen bir kalabalıkla karşılaştık. Bunun üzerine Aşağı Ekinci’yi dolaşmaya karar verdik. Yürüyüşümüz bir buçuk saat sürdü.

Yürüyüş boyunca “Kaza Değil Cinayet, Kader Değil Katliam” “Soma Halkı Yalnız Değildir” “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” vb. sloganlarımız Ekinci sokaklarında yankılandı. Geçtiğimiz sokaklarda tencere-tava sesleri daha bir hırslı çalınıyordu; yola yakın olmayan evler, bize olan desteklerini fark edebilmemiz için ışıklarını yakıp söndürürken görebileceğimiz şekilde zafer işareti yapıyordu.

Yürüyüşün sonunda bir arkadaşımız kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında; Ali İsmail’in katillerinin Soma’daki katillerle aynı olduğunu söyledi. Ali İsmail’in onurlu bir insan olarak yaşama isteğinin ölümle sonuçlandığını, Soma’daki işçilerin de emekçi oldukları için katledildiğini ve Reyhanlı dahil bu katliamların hesabının mutlak sorulacağını, Komite olarak bundan sonra da sessiz kalmayacağımızı belirtti.

Ekinci Ali İsmail Korkmaz Halk Komitesi

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …