Hasan Ferit Gedik’in ilk duruşması ertelendi

Gülsuyu’nda çeteler tarafından vurularak katledilen Hasan Ferit Gedik’in katillerinin yargılanmasına başlandı. İlk duruşma, 14 Ağustos’ta Kartal Adliyesi’nde görüldü. Fakat duruşma daha başlamadan, mahkeme heyeti “güvenlik” gerekçesiyle 4 Eylül’e erteledi.

Mahkeme salonuna polis ve jandarma ordusu tarafından getirilen katiller, avukatlara ve ailelere saldırarak tehditler savurdu. Devletin güdümünde devrimcilere silah sıkan çete elemanlarının rahatlığı dikkat çekti. Dışarıda ise polis, mahkemeyi izlemek için gelenlere gaz bombalarıyla saldırdı.

Hasan Ferit’in katledildiği Gülsuyu’nda Fatma Hanım Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, adliyeye yürümek istedi. Hasan Ferit’in büyük bir fotoğrafı, dövizler ve sloganlarla yürüyüşe geçen kitlenin önü, Gülsuyu Köprüsü’nde tomalarla kesildi ve gaz bombaları, tazyikli suyla saldırdılar. Yarım saat süren çatışmanın ardından otobüslerle adliye önüne gelindi. Mahkemenin ertelendiği haberinin ardından aile ve avukatlar basın açıklaması yaparak, davanın hukuksuzluğunu anlattılar, saldırıları kınadılar.

Aynı günün akşamı Hasan Ferit için Nurtepe, Gazi, Okmeydanı, Armutlu ve Bağcılar’da korsan eylemler yapıldı. Eylemlerde polisle çatışmalar yaşandı.

* * *

Haziran şehitlerinin davalarında hukuksuzluklar devam ediyor. Ali İsmail Korkmaz’dan sonra, Abdullah Cömert’in davası da “güvenlik” gerekçesiyle başka bir şehire (Balıkesir) alındı.

Ali İsmail Korkmaz’ın en net görüntüleri TÜBİTAK incelemelerinde ortaya çıktı. Görüntülerde bir polisin Beşik Otel’e gelerek kameraların görüntülerinin silinmesini istediği görülüyor. Aynı gün fırın kamerasının da 4 kez silindiği belli oldu.

Berkin Elvan’ın devlet tarafından katledilmesinin ardından facebook hesabından küfür eden polis hakkında iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 23 Aralık’ta görülecek. Berkin’in babası Sami Elvan, son günlerde tehdit ve hakaret dolu telefonlar aldığını kamuoyuna duyurdu. Devlet, hala Berkin’i vuran polisler hakkında dava açmadı. Bu yöndeki girişimleri ise sürekli geçiştirmeye, katilleri korumaya devam ediyorlar.

Ethem Sarısülük’ün avukatları ve ailesinin de içinde yer aldığı 11 kişi, “örgüt üyeliği” iddiasıyla ifade vermeye çağrıldı. Mahkeme önlerinde yapılan eylemler, kitaplık açılışı, basın açıklamaları “terör örgütü talimatıyla yapılan açıklamalar” olarak gösteriliyor.

Mehmet Ayvalıtaş’ın abisi ve kardeşleri de defalarca kez poliler tarafından telefonla tehdit edildiklerini duyurdular.

Devlet, katilleri korurken, ailelere, avukatlara ve bu davaları sahiplenen herkese saldırıyor. Ancak kimseyi yıldıramayacaklar. Eylül ayında sürecek olan duruşmalara yine kitlesel katılım olacak! Ve ergeç katiller cezasını bulacak!

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …