İşçi direnişlerinden…

MT Reklam’da direniş devam ediyormtzincir1

Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi yüzlü günleri geride bıraktı. İşçiler sendikalı olarak işe dönmek için fabrika önünde direnişlerini sürdürüyorlar. Bir yandan da Gebze merkezde yaptıkları yürüyüşler ve basın açıklamalarıyla seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İşçiler direnişin 100. Günü olan 25 Ağustos’ta Düzce’deki fabrika önünde basın açıklaması yaptıktan sonra, kendilerini kapıya zincirlediler. Kapıya zincirli işçilere, akşam saatlerinde polis saldırarak gözaltına aldı. Direnişe Düzce’den atılan 23, Gebze’den atılan 22 olmak üzere 45 işçi devam ediyor. Çalışan işçilere ise sendikadan istifa etmeleri yönünde baskılar sürüyor.

 

Deva ilaç’ta sendikaya üye olan işçiler atılıyor

Tekirdağ’daki Deva İlaç Fabrikası’nda Petrol-İş üyesi 5 işçi daha 25 Ağustos’ta işten atıldı. 20 Haziran’da işten atılan işçilerle birlikte, bu sayı 17’ye yükseldi. Petrol-İş sendikası ve işçiler, fabrika önünde basın açıklaması yaparak bu durumu protesto ettiler. İşçilerin direnişi iki ayı geride bırakmış durumda. Fabrika önünde direniş çadırı kuran işçiler, 12 Ağustos’ta Deva İlaç’ın İstanbul’daki genel merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Petrol-İş Genel Sekreteri’nin yaptığı açıklamada, sendikal örgütlülük nedeniyle atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın yetkisinin tanınması istendi.

 

Taşeron sağlık işçilerine polis saldırıları

Antalya’nın Alanya ilçesi Devlet Hastanesi’nde Devrimci Sağlık-İş’e üye olan iki işçinin işten atılmasına, hastane önünde çadır kurarak direnen işçiler, 20 Ağustos’ta başhekimin şikayeti üzerine gözaltına alındılar. Daha sonra serbest bırakılan işçiler, gözaltına alınmalarını protesto etmek için basın açıklaması yaptılar. Açıklamanın ardından iki işçi tekrar gözaltına alındı. İşçilerin işe iade davası 3 Eylül’de görülecek.

Kocaeli Tıp Fakültesi’nde ise TİS sürecinde işten atılan 5 temsilcinin direnişine, 71. gün olan 13 Ağustos’ta polis saldırdı. Saldırıda eylem yerinde bulunan iki işçi gözaltına alındı. İşçiler yaptıkları açıklamayla saldırıları protesto etti.

 

Tüsa Denim işçileri direnişe devam ediyortusa-denim

5 Mayıs 2014’ten itibaren TEKSİF sendikasında örgütlenen Bartın’daki Tüsa Denim işçilerinin direnişi devam ediyor. Sendikada örgütlenen 30 işçi işten atıldıktan sonra fabrika önünde direnişe geçtiler. Direnen işçilerin e-devlet şifreleri de patronlar tarafından gasp edildi. İşçilerin direnişine Bartın halkının yanı sıra KESK üyesi emekçilerin de desteği sürüyor.

 

Astoria inşaat işçileri kazandı

4 aydır maaşlarını alamadıkları için Mecidiyeköy’deki Astoria AVM önünde eylem yapan işçiler direnişlerini kazanımla bitirdiler. 12 Ağustos’ta eyleme başlayan işçiler 14 Ağustos’ta paraların bir kısmının ödenmesi ve diğer kalanların ise kısa sürede ödeneceğinin sözünün verilmesi üzerine eylemlerini bitirdiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs Alanı Taksim’dir!

Proleter Devrimci Duruş okurları 1 Mayıs günü Okmeydanı SSK yakınlarında 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

1 Mayıs Saraçhane’ye de Beşiktaş’a da sığmaz! 1 Mayıs’ta Taksim’e!

Günler, hatta haftalar öncesinden 2024 1 Mayıs’ında Taksim’e çıkma istemi, diğer yıllara oranla çok daha …

Çorlu tren kazasında karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin …