Çarşı Yargılanamaz

carsi-taraftar

Beşiktaş Çarşı taraftar grubuna, Haziran İsyanı sırasında “hükümete darbe teşebbüsü”nde bulunmaktan dava açıldı. 35 kişi hakkında açılan dava iddianamesinde Çarşı’nın Beşiktaş’taki Başbakanlık ofisini basmayı planladığı, kamu malına zarar verdiği, polise mukavemet ettiği söylenirken, iddialara delil olarak yapılan telefon konuşmaları gösterildi. Dava aralık ayında görülecek.

Çarşı yaptığı açıklamayla halkın yanında ve böylesi bir eylemde bulunmaktan gurur duyduklarını belirtti. Çarşı iddianamesinin ortaya çıkmasının ardından dünyadaki birçok taraftar grubu da maçlarda Çarşı’ya destek veren pankartlar açtılar. Türkiye’de ise Fenerbahçe Sol Açık grubu başta olmak üzere, diğer taraftar grupları da destek verdi.

Devlet, Haziran direnişinde kitlelerin gücünden öylesine büyük bir korku duyuyor ki, direnişte öne çıkan her kesime üstüste saldırılar gerçekleştirerek yıldırma politikası izliyor. Avukatlar, doktorlar, taraftar grupları, öğrenciler, bu saldırılardan nasibini alıyor. Ama hiçbir saldırı, Haziran direnişinin görkemini, kitlelerin ayaklanmasının gücünü unutturamaz, burjuvazinin korkusunu gideremez.

Bunlara da bakabilirsiniz

Çorlu tren kazasında karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin …

Avrupa’da politik göçmenlere ve Kürt hareketine dönük saldırılar

Son günlerde AB ülkelerinde, özelde Fransa’da politik sürgünler, göçmen işçi ve emekçilerin yasal olarak elde …

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …