İşçi katliamına karşı yükselen protestolar

torunlar-eylem

Mecidiyeköy’deki Torunlar Center inşaatında 10 işçinin katledilmesi, birçok yerde protesto eylemleriyle lanetlendi.

Katliamı duyar duymaz Torunlar Center’ın önüne gelen başta inşaat işçileri ve emekçiler olmak üzere herkese polis gaz bombası, tomalar ve kalkanlarla saldırdı.

6 Eylül’de meydana gelen katliamın ardından hergün gerçekleşen eylemlerin en kitleseli 8 Eylül’de gerçekleşti. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’un çağrısıyla binlerce işçi ve emekçi, devrimci kurumlar, Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde toplanarak Torunlar Center’ın önüne yürüdü. Saat 16.00’da başlayan yürüyüşte sloganlar atıldı. Katliamın yaşandığı Torunlar Center önünde yapılan açıklamada, yaşananların katliam olduğu, bundan devletin ve patronların sorumluğu olduğu, gerekli önlemleri almadıkları vurgulandı. Bu sırada polis arka tarafta bekleyen kitleye gaz bombaları ile saldırdı. Kitle de yolllara barikatlar kurarak, taşlarla polisin saldırısına karşı koydu. Çatışmalar yaklaşık bir saat boyunca Mecidiyeköy civarında sürdü. Eyleme Proleter Devrimci Duruş, BDSP, Kaldıraç, Devrimci Hareket, EHP, EMEP Halkevleri de katılımdı.

Katliamın ardından işçiler işbaşı yapmaya zorlandı. Bunu kabul etmeyen işçiler işten çıkarıldı. İşten ayrılan işçiler çalışma koşullarının ağırlığını anlattılar. Katledilen işçilerin cenazeleri kitlesel bir şekilde uğurlandı. Sarıgazi, Dersim, Gümüşhane’de cenazeler yapıldı. Aileler ise bu katliamın takipçisi olacaklarını açıkladılar ve hukuki süreci başlattılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …