Taşerona karşı miting

taserona-hayir-disk

DİSK, taşeron köleliğinin kaldırılması talebiyle İzmir’de 21 Eylül’de miting düzenledi.

Basmane’de toplanan işçi ve emekçiler Gündoğdu Meydanı’na yürüdüler. Yürüyüş ve miting boyunca taşeron sistemine karşı sloganlar atıldı.

Gündoğdu Meydanı’nda ilk olarak Soma’da katledilen madenciler anısına saygı duruşu yapıldı. Mitingde bir konuşma yapan DİSK Başkanı Kani Beko; Soma’dan sonraki dört aylık süreçte 600 işçinin daha iş kazası adı altında katledildiğini, Bartın’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen katliamın ardından patronun “cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu işin fıtratında var” dediğini belirtti ve bu koşullar altında cinayetlerin durmayacağını söyledi. Beko, üç önerilerinin olduğunu, birincisinin denetlemelerin meslek odaları, üniversiteler, sendikalardan oluşan bağımsız bir kurul tarafından yapılması; ikincisinin sendikalaşma önündeki engellerin kaldırılması; üçüncünün de taşeron sisteminin yasaklanması diye sıraladı. Beko, taşeron sisteminden mağdur olan iş kollarını ve direnişteki işçileri sayarak “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganıyla konuşmasını bitirdi.

Mitinge KESK, Hak-İş, Türk-İş’e bağlı sendika yöneticilerinin yanı sıra partiler ve devrimci kurumlar da katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …