İsviçre’de Kobane direnişi selamlandı

kobane-isvicre

Yaklaşık bir aydır süren Kobane’ye dönük IŞİD saldırıları, Avrupa’nın her yerinde olduğu gibi, İsviçre’de de protesto edildi. Üstüste yapılan eylemlerle Kobane direnişçilerinin yanında olduğumuzu, emperyalist haydutları ve işbirlikçilerini protesto ettiğimizi, IŞİD vahşetini lanetlediğimizi ifade eden yürüyüşler, oturma eylemleri ve mitingler gerçekleştirildi. Şehir merkezlerinde, konsolosluk önlerinde, tren istasyonlarında, parlamento binalarının önlerinde birçok protesto eylemi yapıldı. Eylemler, Kürt kurumlarının çağrısıyla, devrimci-demokrat kitlelerin katılımıyla örgütlendi. Bu eylemlere biz de PDD ve DSB flamalarıyla katıldık.

Kobane saldırısının başlamasının hemen ardından 16.9.2014 tarihinde Dreirose Park’ta toplanan kurumlarla birlikte yapılan yürüyüş ve miting de oldukça coşkulu ve canlı geçti. Yapılan konuşmalarda uluslararası güçlerin tetikçisi IŞİD ve yaptıkları katliamlar protesto edildi ve Ortadoğu’da süren savaş hakkında kitle bilgilendirildi. Direnen ve savaşan Rojava-Kobané ve diğer bölgelerde süren direnişler selamlanırken, Ortadoğu halklarının sürdürdüğü mücadelede onların yalnız bırakılmayacağı dile getirildi.

Ayrıca, 27.9.2014 tarihinde Cenevre’de Birleşmiş Milletler binası önünde bir haftadır açlık grevinde olan dört DTB milletvekilinin bulunduğu yerde de miting yapıldı. Ortadoğu’da süren vahşet ve katliamlar anlatılıp, Avrupa’da bulunan duyarlı insanların, bu katliamlar karşısında daha fazla mücadele etmesi ve emperyalizme karşı savaşan halkların sesini tüm dünyaya duyurmak için ayağa kalkması gerektiğine vurgular yapıldı. Milletvekilleri emperyalistlerin halklar üzerinden elini çekmesi ve bu vahşeti durdurmaları için çağrı yaptı. Ardından Kobané’nin mutlaka kazanacağı dile getirdi. Miting saat 13.00’den 17.00’ye dek oturma eylemi şeklinde devam etti. Kitle sık sık sloganlar atarak savaşa karşı öfkesini ve mücadele azmini haykırdı.

11.10.2014 tarihinde Basel’de Messe Platz’da 8 bini aşkın kitlenin katılımıyla yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. Kitle her zamankinden daha diri ve coşkuluydu. KCK yöneticisi Remzi Kartal’ın konuşması, büyük alkışlarla ve güçlü sloganlarla karşılandı.

Avrupa’da yaşayan başta Kürt ve Türk halkı olmak üzere çeşitli milliyetlerden halklar, Ortadoğu’da süren savaşa ve ülkedeki protesto eylemlerine her tür desteği vermek için mücadele ederken bir yandan da daha fazla ne yapabileceği üzerine kafa yormaktadır. Biz de bu faaliyetler içinde yer alıyor ve elimizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz. Toplanan bağış kampanyalarına katılıyoruz. Propoganda ve ajitasyon araçlarımızı kullanıyor, kitlelerin harekete geçmesi için uğraşıyoruz.

Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak!

İsviçre PDD Okurları

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …