Suphi Nejat Ağırnaslı anıldı

Paramaz Kadıköy anma

IŞİD’e karşı savaşırken 5 Ekim’de şehit düşen MLKP’li Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş) için çeşitli anmalar düzenlendi.

Öğrencisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi’nde arkadaşları, yaptıkları eylemlerle Ağırnaslı’nın kavgasını sürdüreceklerini vurguladılar. Mahallelerde MLKP militanları korsan eylemler düzenledi, yazılamalar yaptı.

HDP-HDK’nın çağrısıyla 19 Ekim’de Kadıköy’de kitlesel bir eylem gerçekleştirildi. Yoğurtçu Parkı’nda saat 14.30’da başlayan yürüyüş Kadıköy Rıhtım’da yapılan anma ile devam etti. Ağırnaslı’nın resminin yer aldığı pankartlar ve flamaların yanı sıra, kızıl bayrakların taşındığı yürüyüş boyunca “Paramaz Kızılbaş ölümsüzdür”, “Suphi Nejat ölümsüzdür”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Bıji bratiya gelan”, “Bıji berxwadana Kobani”, “Kobane halkı yalnız değildir”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak” sloganları atıldı. Rıhtıma gelindiğinde bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. İlk konuşmayı Suphi Nejat’ın babası yaptı. “Benim oğlum Kürt hareketinin gölgesinde devrimcilik yapmadı. O enternasyonalizmin ne demek olduğunu gösterdi. Kürt hareketini en sert eleştirdiği zamanda Kobane’deydi. Onun ölümü çok şey öğretti” dedi. Annesi ise “vurdular onu” ağıtını söyleyerek selamladı. Kitle “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganını attı.

Sırasıyla DBP, ESP temsilcileri konuşmalar yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nden arkadaşları Suphi Nejat’ın yazdığı mektuba yazdıkları cevabı okudular. Eylem sloganlarla sona erdi. Proleter Devrimci Duruş’un da aralarında bulunduğu çok sayıda devrimci demokrat kurum, bu eyleme katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …

Hak verilmez alınır ZAFER SOKAKTA KAZANILIR!

Türkiye, bir seçimi daha geride bıraktı. AKP’li yıllar seçimlerle geçti. Seçimlerin tek başına demokrasiyi geliştirmediği, …