Kobane şehitleri ölümsüzdür

Kobane direnişi yüzlü günleri geride bıraktı. Emperyalistlerin ve Türk devletinin desteklediği IŞİD’e karşı direnen Kobane, IŞİD’i geriletmeye devam ediyor. Günlerdir süren bu direnişte ölümsüzleşenlerin sayısı da artıyor. YPG’lilerin yanı sıra 6 Kasım’da TÖP üyesi Kader Ortakaya, 12 Aralık’ta MLKP’li Sibel Bulut ölümsüzleşti.

6 Kasım’da Sanatçılar Girişimi’nin Kobane sınırında yaptığı eyleme askerlerin ateş açması sonucunda Kader Ortakaya katledildi. Hedeflenerek vurulduğu ortaya çıkmasına rağmen henüz bir sorgu başlatılmadı. Kader Ortakaya’yı anmak için Kadıköy’de ve İstanbul’un semtlerinde eylemler gerçekleştirildi.

MLKP savaşçısı Sibel Bulut IŞİD’le girilen çatışmada ölümsüzleşti. Bir dönem Atılım gazetesi yazıişleri müdürlüğü de yapan Bulut, sonrasında Kürdistan’da faaliyetlerini sürdürdü. Ölümünün ardından semtlerde korsan gösteriler düzenlendi. Dersim’de yürüyüş yapıldı, polisin saldırısı üzerine çatışma çıktı. İstanbul Kadıköy, İzmir, Adana ve Ankara’da taziye çadırları açıldı. Adana, İzmir ve Ankara’daki çadırlara polis saldırdı.

Adana İnönü Parkı’ndaki saldırı vahşiceydi. 11 kişi gözaltına alınırken, işkence polis aracın içinde de devam etti. “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganını atan ESP’li Cebrail Günebakan’ın ağzı işkenceciler tarafından yırtılmak istendi. 5 Ocak Karakolu’na götürülünce, onları desteklemeye giden kitleye de biber gazı sıkıldı. Ertesi gün Adana İHD Şubesi basın açıklaması yaparak işkence ve gözaltıları protesto etti.

 

 

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …