Murat Bozlak hayatını kaybetti

murat-bozlak

HDP Adana milletvekili Murat Bozlak, uzun yıllardır Kürt ulusal mücadelesinin içinde yer alan bir kişiydi. 1991 yılında kurulan Halkın Emek Partisi’nin (HEP) kurucusudur. 1994 yılında HEP’in kapatılmasının ardından kurulan DEP’in Genel Sekreterlik görevini yürütürken silahlı saldırıya uğradı, 5 kurşunla yaralandı; mucize eseri kurtuldu. DEP’in ardından kurulan HADEP’in Genel Başkanı oldu. 5 yıl hapiste yattı, “siyasi yasaklı” ilan edildi. 2011 yılında Adana Milletvekili olarak seçilmesinin ardından kansere yakalandı ve tedavi görmeye başladı.

Parti içinde “zor günlerin başkanı” olarak tanınan Bozlak, milletvekillerinin ölümü sözkonusu olduğunda rutin olarak düzenlenen devlet törenini istememişti. Bu onun, 20 yılı aşkın siyasi yaşamında, devlet karşısındaki siyasi duruşunun göstergesiydi.

6 Ocak günü Ankara’da DBP binasının önünde yapılan törenin ardından, cenazesi, doğum yeri olan Şereflikoçhisar’a gönderildi.

 

 

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …