Ülker, Bedaş, Maltepe… İşçi direnişleri sürüyor

maltepe-gebze

Ülker işçilerinin fabrika önündeki direnişleri devam ediyor. Ülker patronlarının ve Öz Gıda-İş sendika yöneticilerinin saldırganlıklarına rağmen çadırda bekleyişlerini sürdüren işçileri, devrimci işçiler, partiler ziyaretlerle yalnız bırakmıyor. Ülker işçileri 31 Ocak’ta Bakırköy’de bir dayanışma etkinliği düzenliyorlar. Etkinliğe müzik gruplarının yanı sıra, grevde olan metal işçileri de davet edildi. Ülker ise şatafatlı reklamlarla, büyük çapta alımlarla tekelleşmesini büyütüyor. Dünyanın en büyük gıda tekellerinden biri olan Ülker’in fabrikalarındaki hak gaspları şimdi dünya çapına taşınmış durumda. Ülker Topkapı fabrikasının önündeki direnişin ardından fabrikada kısmen de olsa koşullarda iyileşmeler yaşandı. İçeride çalışan işçiler ise, ilk günlerdeki direnişe uzak durma tavrını üzerlerinden atmış durumdalar.

Maltepe Üniversitesi’nde sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin direnişi devam ediyor. Dev Sağlık-İş’e üye olan işçiler, 24 saat çadırda bekleyişlerinini sürdürüyor ve her hafta Maltepe’de yürüyüş yapıyorlar. Direnişlerini afişlerle Maltepe Mahalleleri’ne de taşımaya çalışıyorlar. İşçileri devrimci kurumlar, sendikalar ve üniversite öğrencileri ziyaret ediyorlar. Maltepe Üniversiesi Rektörlüğü her hangi bir adım atmazken, görüşmelerin CHP’li belediye başkanı Ali Kılıç aracılığıyla yürütüldüğü ifade ediliyor.

Bedaş işçileri, direnişte 180’li günleri geride bıraktı. Ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı defalarca direniş yapan Bedaş işçileri, Avcılar’daki direniş çadırlarını 6 Kasım 20014’ten itibaren Taksim Bedaş önüne taşımışlardı. İşçiler haftalık düzenli yürüyüşlerine devam ediyorlar. 28 Ocak’ta Bedaş yöneticilerinin yaptığı toplantıyı protesto etmek için Bedaş önünde eylem yaptılar. “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bedaş işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla bekleyen işçilerin çadırına toplantıdan sonra gelen yöneticiler, işçileri tehdit etti. 29 Ocak sabahı ise Beyoğlu Emniyet Müdürü bizzat gelerek, “günlerce burayı işgal ettiniz, bu çadır buradan kalkacak” dedi. Tüm baskılara rağmen Bedaş işçilerinin direnişi sürüyor.

 

 

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …