Mahkemeler sürüyor devlet saldırıyor

Gülsuyu’nda devlet destekli uyuşturucu çeteleri tarafından katledilen Hasan Ferit Gedik’in duruşmasında çeteler aileleri ve avukatları ölümle tehdit etti. Ailelere her türlü saldırıyı ve baskıyı yapan polis ve özel güvenlikler, çetelerin mahkeme salonuna bıçakla girmesine göz yumdular.

4 Mart’taki duruşmada aileyi tehdit eden çeteler, aynı akşam Gülsuyu’nda Halk Cephesi’nin kurumlarına saldırdılar. Adliye’den çıkan bir devrimci Adliye yakınında silahla çeteler tarafından yaralandı. 

***

25 Mart’ta görülen Mehmet Ayvalıtaş Mahkemesi’nde de içeride aileye, dışarıda da bekleyen kitleye saldırı oldu. Duruşma başlamadan aileleri salona almayacağını söyleyen polis ve özel güvenlik, Ayvalıtaş’ın yakınları ve avukatlarının bulunduğu gruba gaz sıktı ve saldırdı. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş polisler tarafından tartaklandı ve yere düştü. Oğlunun ölümünün ardından eşini de kaybeden Ali Ayvalıtaş, bu duruma isyan etti.

Aileye saldırıldığı haberi geldikten sonra, dışarıda bekleyen kitle adliye girişine doğru yürüdü. Burada da kitleye gaz bombaları ve tomayla saldırıldı. Mahkemeye katil yine getirilmedi. Mahkeme heyetinin, görüntülerin incelenmesi için Tübitak’a yaptığı talep ise “yeterli personel yok” gerekçesiyle karşılanmadı. Mahkeme 12 Haziran’a ertelendi.

*** 

Şırnak Cizre’de 6 Ocak’ta Ümit Kurt’u göğsünden vurarak öldüren polis M.Ş verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Ümit Kurt’un kendisine ateş açtığını söyleyen M.Ş. Kurt’a hedef gözeterek ateş açtığını da itiraf etmesine rağmen, tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …