Adana’da coşkulu 1 Mayıs

adana-1-mayis

Adana’da 1 Mayıs mitingi her yıl olduğu gibi Uğur Mumcu Alanı’nda yapıldı. Bu yıl kitle örgütleri, odalar ve sendikalardan oluşan Tertip Komitesi ve katılan tüm kurumlar, geçen yıllardan farklı olarak alana giriş kollarını değiştirdi. Geçen yıllarda Mimar Sinan Parkı’nda başlayan tek ve uzun yürüyüş kolu dış caddeler olması nedeniyle şehre 1 Mayıs canlılığını veremiyordu. Bu yüzden yürüyüş kollarının değiştirilerek alana iki ayrı koldan girilmesi düşünüldü. Böylece alana biri İnönü Parkı’ndan, diğeri de Yaşar kemal Kültür Merkezi önünden olmak üzere iki ayrı caddeden girildi.

İnönü Parkı’ndan yürüyen kolda DİSK’e bağlı sendikalar, Birleşik Kamu-İş, Adana Alevi Platformu, İnsan Hakları Derneği, HDP ve aralarında PDD’nin de bulunduğu devrimci dergi ve kurumlar; diğer koldan ise Türk-İş, KESK ve KESK’e bağlı sendikalar, TTB, TMMOB, Birleşik Haziran Hareketi yürüdü.

Saat 14.00’te toplanmaya başlayan binlerce insan, Uğur Mumcu Alanı’na aktı. Saat 16.00’da alana girildiğinde kürsüden Tertip Komitesi’nin her dilden selamlamasıyla karşılaştı kitle. Taksim’deki saldırı ve gözaltılar protesto edildikten sonra, onların derhal serbest bırakılması istendi. Okunan ortak metinde de işçi ve emekçilerin talepleri sıralandı. İlkay Akkaya’nın coşkulu konseriyle sona eren miting, gençlerin yoğun katılımıyla dikkat çekti.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma

24 Mart 1983’te Sefaköy direnişi içinde ölümsüzleşen Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma yapıldı. Anma …