İşten atılan Divan işçileri: Adalet istiyoruz!

divan-iscileri-mahkeme

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Koç Holding’e ait Divan Turizm AŞ işçilerinin, işe iade davası, 28 Mayıs günü, Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi işçiler, adliye önünde basın açıklaması yaptılar. Açıklamada sendikalaşma hakkını savunan ve Koç Holding’in tutumunu teşhir eden işçiler, mahkemenin kısa sürede sonuçlanmasını istediklerini belirttiler.

Divan işçilerinin direnişi 100. gününü geride bıraktı. Bu süre boyunca işçiler, çeşitli semtlerdeki Divan Pastaneleri’nin ve Taksim’deki Divan Oteli’nin önünde eylemler gerçekleştirerek seslerini duyurdular. Ardından Mayıs ayı içinde, Ümraniye’de bir etkinlik düzenlediler. 31 Mayıs’ta Gezi direnişinin yıldönümünde Abbasağa Parkı’na gelerek, direnişlerini anlattılar, destek istediler. 14 Haziran’da bir kez daha Divan Oteli önünde olacaklarının duyurusunu yaptılar.

Direnişlerini Çekmeköy’deki Divan fabrikasının önünde kurdukları çadırda sürdüren işçiler, işe geri dönmeden direnişi bitirmeyeceklerini ifade ediyorlar.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …