AKP’nin savaş çığırtkanlığına tepki

taksim-savas-eylemi

Suriye’de son dönemde yeniden tırmanan AKP destekli IŞİD saldırılarını protesto etmek için DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 2 Temmuz’da yürüyüş düzenledi.

Saat 19.00’da Taksim Tünel’de toplanan kitle “Halkların kardeşliğini ve barışı savunacağız” pankartının arkasında flamalar ve dövizlerle kortej oluşturdu. PDD, Kaldıraç, HDP, Halkevleri, EHP yürüyüşe flamalarıyla katıldılar. “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Katil IŞİD Suriye’den defol”, “Yaşasın halkların kardeşliği, “Bıji bratiya gelan”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Galatasaray Meydanı’na kadar sürdü.

Burada kurumlar adına yapılan açıklamada, IŞİD’in Kobane başta olmak üzere Suriye’nin birçok yerinde katliamlar gerçekleştirdiği, Türk devletinin ise bunu maddi ve manevi desteklediği belirtildi. Bu destekten derhal vazgeçilmesi ve yükseltilen savaş çığırtkanlığına son verilmesi istendi. Savaşa karşı eylemlerin yükseltileceği vurgulandı. Tıpkı 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi kitlelerin sokağa döküleceği ve savaşı engelleyeceği söylendi. Basın açıklaması sloganların atılmasıyla sona erdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …