ARÇELİK-LG işçisinin direnişi sürüyor

arcelik

Gebze Organize Sanayi’de bulunan Arçelik-LG işçilerinin direnişi sürüyor. Mayıs ayında başlayan metal işçilerinin fiili grev ve Türk Metal’den istifa eylemlerine Arçelik-LG işçileri de katılmıştı. 

13 Ağustos günü Arçelik-LG işçilerinin direniş çadırını ziyaret ettik. İşçiler, 2 Temmuz’da Türk Metal’in gitmesi, ücretlerin yükseltilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için üretimi durdurduklarını, fabrikayı işgal ettiklerini, 4 gün sonra polis zoruyla fabrikadan çıkarıldıklarını, o günden beri fabrika önünde direnişlerini sürdürdüklerini belirttiler. Direnişin ilk günlerinde patron ve sendikanın baskısından dolayı kimi işçilerin sendikaya geri döndüğünü söyleyen işçiler, patronun 173 işçiyi işten attığını, süreç içerisinde direnişe katılan işçilerde azalma olduğunu söyledi. Buna karşılık işe iade davası açtıklarını, çadır direnişinin yanısıra Kartal ve Kadıköy gibi yerlerde zaman zaman eylem yaptıklarını, Gebze’deki sendikaları, gazeteleri ve demokratik kurumları gezdiklerini belirterek, sonuç alana kadar direnişlerini sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …