Operasyonlar son bulsun! Cizre’deki katliam durdurulsun!

cizre-altinci-gun

Son iki aydır Kürt illeri üzerinde dizginsiz bir terör estiriliyor. Varto, Şırnak, Nusaybin ve şimdi de Cizre. Cizre’de 8 gündür kesintisiz sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş durumda. Tanklar ve ağır silahlarla keskin nişancılar Cizre’de vahşi bir savaş yürütüyor.

Keskin nişancılar 7 yaşındaki çocukları kafasından tek kurşunla vuruyor; damda uyuyan ana-kız katlediliyor; evinin önüne çıkmanın ötesinde camdan bakmak bile yasaklanıyor; ekmek ve ilaç bulamadığı için insanlar açlık ve hastalıklara mahkum ediliyor; yaralılar kan kaybından ölüme terkediliyor; sokaklarda insan avı sürdürülüyor. Bırakalım en temel ihtiyaçlarını karşılamayı, insanlar cenazelerini bile kaldıramıyor, 10 yaşındaki bir kız çocuğunun cenazesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle  4 gün buzdolabında bekletiliyor.

Ve bu vahşetin görünmesini istemeyen devlet, Cizre’nin kapılarını kapalı tutuyor; basının, bölgenin seçilmiş temsilcilerinin, insan hakları kurumlarının Cizre’ye girmesine izin vermiyor. 12 Eylül’de bile görülmemiş bir şekilde, kesintisiz sokağa çıkma yasağı, askeri abluka ve sivil ölümü gerçekleştiriyor.

Bu arada, Cizre’ye dönük muhalefeti bastırabilmek için şoven gösteriler örgütlemeye çalışıyor. HDP binaları saldırıya uğrayarak yakılıyor. Hürriyet gazetesinin önünde bile “burayı Madımak’a çevireceğiz” diyen ırkçı-gerici-şoven güruh, HDP binalarını, Kürt emekçilere ait dükkanları yakıyor, talan ediyor, linç kampanyası yürütmeye uğraşıyor.

Bu vahşet son bulmalıdır. Devlet operasyonları derhal durdurmalı, sokağa çıkma yasağı ve askeri abluka kaldırılmalıdır. Cizre’de dökülen kanın hesabı sorulmalı, sorumluları tek tek tespit edilerek yargılanmalıdır.

Katliamlar son bulsun, sorumlular yargılansın!

Yaşasın halkların kardeşliği!

Savaşa ve faşizme karşı;

DEVRİM VE SOSYALİZM MÜCADELESİNİ YÜKSELTELİM!

 

11 Eylül 2015

Proleter DEVRİMCİ DURUŞ

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …