Adana-Balcalı’da direniş

adana-balcali

Adana Balcalı Devlet Hastanesi’nde çalışan Dev Sağlık İş MYK üyesi Mustafa Hotlar, 14 Ağustos 2015 tarihinden itibaren başlattığı direnişi sürdürüyor. 14 Ağustos günü sabah saat 08.00’den itibaren bir basın açıklaması ile direnişe başladıklarını bildiren Mustafa Hotlar, hastanenin poliklinikleri önünde nöbet tutuyor. Onun eylemine destek vermek amacıyla her sabah hastane önünde buluşan işçiler, mesai saati bitimine kadar oturma eylemi yapıyor.

Hastanede çalışan Dev Sağlık İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Türkmen ve sendikalı işçilerin nöbet tutarak destek verdiği direniş, Adana’dan başka kurum, dernek ve kitle örgütlerinin destek ziyaretleri ile güçlendirilmeye çalışılıyor.

DİSK Devrimci Sağlık-İş, Adana’daki Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde hukuk dışı yapılan taşeron ihalelerinin iptal edilmesi, taşeron işçi çalıştırmanın yasaklanması, işçi sağlığı ve iş güvenliği sağlanması, ücretlerin açlık sınırının üzerine çekilmesi, sosyal hakların verilmesi, senelik izinlerin ikişer gün artırılması ve işten atılan işçilerin geri alınması taleplerini ileri sürdü.

1800 taşeron işçi çalıştıran hastane yönetimi, direnişçi işçi Dev Sağlık İş MYK üyesi Mustafa Hotlar’ın randevu istemini de geri çeviriyor. Öte yandan hem emniyet hem de Özel Güvenlik Birimleri, destek veren işçileri kameralarla çekerek fişliyor ve direniş üzerinde baskı oluşturuyor. Kamera çekimleriyle destek ziyareti yaptığı tespit edilen diğer sendikalara üye işçilerden dört işçi hakkında soruşturma başlatılarak korku yayılıyor.

Direnişine devam eden sendikacı işçi Mustafa Hotlar, sendikanın öne sürdüğü taleplerin kabul edilmesini isterken “talepleri kabul edilene dek direneceğini” söylüyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …