İkitelli’de faşist saldırı püskürtüldü

ikitelli-barikatlar

Faşist ve gerici güruhların, devlet destekli bir şekilde HDP binalarına saldırıları, İkitelli’de devrimci dayanışma ile püskürtüldü. Bir gün önce de Halk Cephesi’nin yaptığı eyleme polis saldırmış, Halk Cepheli bir arkadaş yaralanmıştı. Polis, her yerde olduğu gibi burada da faşist güruhların önünü açıyordu.

9 Eylül günü, İkitelli’de Perşembe Pazarı’na tekbir getirerek giren faşist güruh, HDP binasına yöneldi. Fakat HDP binası, saldırı olacağı haberini alır almaz devrimci-demokrat gruplar tarafından korunmaya alındı. Başka yerlerde olduğu gibi ellerini kollarını sallayarak gelip buraları yakamayacaklardı. Nitekim HDP binasına yaklaşırken, karşılarında devrimci-demokratları buldular. “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarıyla beraber taşlar fırlatıldı. Aynı anda faşistleri kovalayan kitle içinden silah sesleri de duyuldu.

Faşist güruhun ellerinde sopa ve bıçak olduğunu gördük. Güruhun başını çekenler “kaçmayın” diye bağırıyordu, ama onlar da kaçıyorlardı. Hem de öyle bir kaçtılar ki, ellerindeki Türk bayraklarını bile yere attılar. Arka tarafta bekleyen Çevik Kuvvet’in yanına kaydılar. Belli ki, buranın devrimci bir mahalle olduğunu unutmuşlardı. Ama bir kez daha hatırlatıldı.

Perşembe Pazarı’na inen yaklaşık 100 kişilik devrimci kitle, faşistleri püskürttü. Sonra yıkılan barikatları düzelttik. HDP’nin bulunduğu işhanının yanında bekleyişimizi sürdürdük. Kitlenin kendine güveni artmıştı. Faşistlere iyi bir ders verildiği, bir daha bu şekilde gelemeyecekleri konuşuluyordu. Biz yine de herhangi bir saldırıya karşı yoldaşları toplayıp hazırlığımızı sürdürdük.

Ertesi gün, Haziran direnişi şehitlerinden Ahmet Atakan’ın ölüm yıldönümü için Halkevleri’nin eylemi vardı. İkitelli Cemevi önünde başlayan yürüyüş, faşist güruhu püskürtmüş olmanın verdiği moralle, giderek kitlesel bir hal aldı. Biz de yürüyüşe katıldık. HDP İkitelli Temsilciliği’nin önünden geçen yürüyüş kolu, kitle tarafından alkışlarla karşılandı. Sloganlarla faşistlerin yoğun olduğu Mehmet Akif mahallesine kadar yüründü. Bu, faşistlerin bir gün önceki saldırılarına iyi bir karşılık oldu.

Saldırıdan sonraki günlerde de HDP önünde bekleyişimiz sürdü. Mahallede nöbet tutuldu. Fakat sonrasında herhangi bir saldırı olmadı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …