Aziz Güler”in cenazesi verilmiyor!

aziz-guler

Aziz Güler, 23 Eylül 2015 tarihinde Rojava’da IŞİD çeteleriyle savaşırken hayatını kaybetti. O günden bu yana cenazesi ailesine verilmiyor. Aile, önce Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Ancak reddedildi. Bunun üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne  (AİHM) başvurdular.

Aziz Güler’in babası, oğlunun öldüğü günden bu yana Kobanê’de, Aziz’in cenazesi başında bekliyor. Aziz’in bulunduğu yerde elektriğin olmadığını, jeneratörlerle günün belirli saatlerinde elektrik verildiğini belirten baba, Aziz’in artık çürümeye başladığını söylüyor.

Aziz Güler’in cenazesinin verilmesi için birçok yerde eylemler yapıldı. Fakat hala cenazesi getirilebilmiş değil. Devletin Kürt düşmanlığı, ölülere dahi saygısızlık biçiminde sürüyor. Aziz şahsında devrim şehitleri ve aileleri cezalandırılmak isteniyor. Buna karşın başta ailesi olmak üzere duyarlı kesimlerin mücadelesi sürüyor. Aziz’i getirene dek de sürecek…

Ailesi tarafından yapılan açıklama, tüm insanlığa yapılan bir çağrıdır:

Oğlumuz, kardeşimiz Aziz Güler’i 21 Eylül tarihinde Rojava’da kaybettik, naaşı şuan orada. Cenazesini devlet hükümet yetkilileri bize vermiyor. Aziz, bu toprakların çocuğu, bu topraklarda doğdu, büyüdü, okudu, çalıştı, yoksul insanlar için mücadele etti. O’nun ruhu ve bedeni ancak doğup büyüdüğü topraklarda, çok sevdiği halkının ve arkadaşlarının yanında huzura kavuşacak.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …