Üç TİKKO gerillası katledildi

dersim-sehitleri-partizan

Devletin Kürdistan’da tırmandırdığı savaş, gerilla ve halktan pekçok kişinin katledilmesiyle sürüyor. 21 Ekim tarihinde Dersim’in Ovacık ilçesinde Mercan kırsalında 3 TİKKO gerillası daha yaşamını yitirdi. Cengiz İçli, Hakan Çakır ve Özgüç Yalçın’ın cenazeleri kitlesel bir şekilde kaldırıldı.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen halk, Dersim Cemevi’ne yürüyüş düzenledi. Cemevi önünde şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından Partizan Temsilcisi bir konuşma yaptı. Yaşamını yitiren gerillalardan Cengiz İçli ve Hakan Çakır’ın bir saat süren çatışmada şehit düştüğünü, Özgüç Yalçın’ın ise yaralı ele geçirildiğini ve ağır işkenceler gördükten sonra katledildiğini aktardı. “Ovacık’ta katledilen halk savaşçılarının haykırdıkları direniş ve özgürlük sloganlarını yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

Devlet, kan ve DNA testini dayatarak cenazelerin alınması keyfi şekilde geciktirdi. Cengiz İçli’nin cenazesi, 27 Ekim’de Mersin’e uğurlandı. Bir gün sonra Özgüç Yalçın’nın cenazesi Dersim’in Hozat ilçesinde, Hakan Çakır’ın cenazesi ise Dersim merkezde toprağa verildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma

24 Mart 1983’te Sefaköy direnişi içinde ölümsüzleşen Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma yapıldı. Anma …