Tahir Elçi katledildi!

tahir-elci

Diyarbakır (Amed) Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur ilçesinde devletin halka yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etmek için basın açıklaması yaptığı sırada, vurularak katledildi. 

Tahir Elçi, Kürt halkının talepleri için mücadele içinde yer alan, bu nedenle de devlet tarafından hedef alınan bir insandı. Son dönemde AKP hükümetinin ona dönük saldırıları artmıştı. Hukuksuz gözaltı ve tutuklamaları da devreye sokarak onu yıldırmak, yaşamını adadığı mücadeleden koparmak istiyorlardı. Onun mücadelesini durduramayınca, bu defa katlederek yoketmek yöntemini kullandılar.

Bu saldırı, yaz aylarından bu yana, AKP hükümetinin Kürt illerinde halka dönük pervasız saldırganlığının devamıdır. Sokağa çıkma yasakları, yargısız infazlar ve devlet terörü ile Kürt halkını sindirmeyi başaramayan devlet, saldırılarını artırmaktadır. Sur ilçesinde devlet terörünü protesto etmek için yapılan basın açıklamasında kitlenin üzerine ateş açılması, bunun göstergesidir.

Kısa bir süre önce, Diyarbakır’da HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın aracına silahlı saldırı düzenlenmesi, Silvan’da HDP eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile çeşitli parti ve kurum temsilcilerinin bulunduğu gruba ateş açılması, devletin pervasız saldırı politikasının parçasıdır. Kürt halkının direnişini kıramayan devlet, Tahir Elçi gibi Kürt halkının temsilcilerini alçakça yokederek hareketi zayıflatmak istiyor.

Ancak başaramayacaklar! Kürt halkının direnişini susturamayacaklar!

Kitlelerin eşitlik, kardeşlik ve özgürlük taleplerini durduramayacaklar!

Bu alçakça saldırının sorumluları tespit edilmeli, yargılanmalıdır!

Kürt halkı üzerinde estirilen baskı ve terör son bulmalı, bu vahşi saldırganlığın sorumluları istifa etmelidir!

Bunlara da bakabilirsiniz

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …