Petrol-iş’te AKP operasyonu

Sendikal alanda süren AKP operasyonlarının son hedefi Petrol-iş sendikası oldu. Geçtiğimiz eylül ayında gerçekleşen Genel Kurul’da, AKP’li olduğu bilinen Ali Ufuk Yaşar’ın genel başkan seçilmesinin ardından, sendika içinde kadrolaşma ve eski kadroları tasfiye harekatı başlatıldı.

Saldırının ilk hedefi, örgütlenme uzmanı olarak görev yapan Nuran Gülenç oldu. 19 yıldır sendikada örgütlenme uzmanı olarak çalışan Gülenç, işten çıkarıldı. Gülenç, Ali Ufuk Yaşar’ın, yönetime girdiği andan itibaren kendisinin örgütlenme çalışmalarına ve işçilerin haklarını savunan girişimlerine tepki gösterdiğini ifade etti.

Nuran Gülenç’in ardından, basın servisi çalışanı Elif Tuba Şimşek de işten çıkarıldı. “Ben kiminle istersem onunla çalışırım” diyen Yaşar’ın kendisini işten çıkardığını anlatan Şimşek, sendikada iki yıldır kadrosuz olarak ve sendikanın diğer çalışanlarından daha düşük ücretle çalıştığını anlattı.

Türk-iş’e bağlı sendikalar arasında öne çıkan Hava-iş ile Petrol-iş sendikalarının ikisinin de yönetim değişikliği ile AKP’lileştirilmesi, bir yanıyla AKP’nin başarısıdır elbette. Ancak asıl olarak, demokrat-ilerici bir kimlik taşıyan önceki yönetimler nezdinde, sınıfın çıkarlarını savunan sendikal anlayıştan uzaklaşmanın, bürokratlaşmanın kaçınılmaz sonucudur.

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …