Savaş karşıtı akademisyenler baskı altında

baris-icin-akademisyenler

“Barış için Akademisyenler” adıyla biraraya gelen ve “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyle Kürt halkına dönük saldırıları kınayan akademisyenler, devletin şiddetli saldırısı altında. Önce Erdoğan ağır hakaretlerle akademisyenleri hedefe çaktı, ardından Sedat Peker adlı mafya bozuntusu akademisyenleri tehdit etti.

Verilen işaret, birçok koldan akademisyenlere karşı saldırının ve linç kampanyasının başlamasına neden oldu. Kocaeli’de 21 akademisyen gece vakti evleri basılarak gözaltına alındı; birçok akademisyen işten atıldı, birçoğu üzerinde istifa baskısı estiriliyor, imzacıların herbiri bulundukları alanlarda tehdit altında…

Akademisyenlere dönük saldırı, gerçekte Kürt halkına dönük dizginsiz saldırının bir parçasıdır. Devlet, Kürt halkı üzerinde terör estirirken, kitlelerin harekete geçmesini ve buna karşı tepki göstermesini de engellemeye çalışıyor. Bu tepki, bir metne imza atmak bile olsa, devletin tepkisiyle karşı karşıya kalıyor.

Akademisyenlerin kastettiği biçimde bir “barış”ın, Kürt halkının sorunlarını çözme ihtimali yoktur. Ancak onlara yönelik bu linç kampanyası, Kürt halkı üzerindeki baskıyı daha da artırma hedefini taşımaktadır. Bu saldırılara karşı güçlü bir direniş cephesi oluşturmak vazgeçilmez önemdedir. Kürt halkına yönelik savaş politikalarına karşı direniş büyütülmelidir.

Kürdistan’da kirli savaşa, bölgemizde emperyalist savaşa geçit vermeyeceğiz!

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …