Gazi’de Cemevine polis saldırısı

Gazi-cemevi

Şubat ayı içinde, Kürt illerindeki katliamları protesto etmek isteyen kitleye birçok defa polis saldırısı gerçekleştirildi. Devlet Gazi Cemevi’ni de basarak talan etti.

7 Şubat günü Cizre’de bodrumdaki insanların katledilmesini protesto etmek için sokağa çıkan Gazi halkına, polis saldırdı. Gazi mahallesinde Cemevi’nin önünde toplanan kitleye saldırının ardından, polis Toplum Hastanesi’ni de bastı. Mahallede kısa süreli silahlı çatışma yaşandı. Sokağa çıkan kitle, polisin saldırısını sloganlarla, zılgıtlarla protesto etti. İsmetpaşa Caddesi’nin çeşitli noktalarına çöp konteynırlarıyla barikatlar kuruldu.

14 Şubat günü Kürt illerinde yaşanan katliamlara karşı, kitle Gazi Halk Meclisi önünde toplandı. Yürümek isteyen kitleye polis ateş açtı. Saldırıda dört kişi yaralandı. Aralarında yaralıların da bulunduğu bir grup Gazi Cemevi’ne girince, polis Cemevi’ni basarak etrafını ablukaya aldı. Polis Cemevi’nede silahla ateş açtı. Yaralıların bazılarının polis kurşunuyla yaralandığı tespit edildi.

Polisin Cemevi’ne saldırısını protesto etmek isteyen kitle, 15 Şubat günü, yine polisin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda, ikisi ağır olmak üzere üç kişi yaralandı.

17 Şubat günü yapılan eyleme polis yeniden saldırdı. Polisin saldırısına kitle havai fişeklerle ve barikat kurarak karşılık verdi. Polis Gazi Cemevi’ni ablukaya alınca, kadınlar tomaları yumruklayarak mahalleden uzaklaştırdı. Cemevinin ablukaya alınması üzerine, Alevi kurumların çağrısıyla binlerce kişi eski Karakol Durağı’nda toplandı. Buradan Gazi Cemevi’ne yürümek isteyen kitleyi polis toma ve gaz bombaları ile saldırdı.

20 Şubat’ta, Cemevi’ne polis saldırısını protesto için kitle yeniden biraraya geldi. Polisin saldırısı sonucu, kitle direnişe geçti.

Polisin hem Cemevi’ne saldırısı, hem de Gazi’de sokağa çıkan kitleye kurşun sıkması, devletin saldırısının boyutunun artmakta olduğunun göstergesidir. Ancak direnişçi Gazi halkı, bu saldırılara karşı militan ve kararlı bir biçimde direnmeye devam edecektir.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …