Gazi şehitleri mezarı başında anıldı

gazi-mezar

Gazi katliamı ve ona karşı yükselen büyük direnişin 21. yılında bir kez daha katliam lanetlendi ve Gazi şehitleri anıldı.

Bu yılki anma önceki yıllara göre daha zorlu koşullarda gerçekleşti. Çünkü devlet bir süredir hiçbir kitle gösterisine izin vermiyor ve vahşice saldırıyor. Neredeyse her gün evler, kurumlar basılıyor, gözaltı ve tutuklamalar, infazlar gerçekleşiyor. Gazi anması bu atmosferde gerçekleşti.

Devletin saldırı ihtimali yüksek olmasına rağmen, kitle sabah 9.30’dan itibaren eski karakolda toplanmaya başladı. Saatler ilerledikçe sayı da arttı. Saat 10.30’da yürüyüşe geçildi. “Katil devlet hesap verecek”, “Gazi’nin hesabını soracağız”, “Gazi şehitleri ölümsüzdür” sloganları bir kez daha Gazi caddelerinde haykırıldı. Yürüyüş boyunca halkın katılımı arttı. Ara sokaklardan çıkarak kortejde yerlerini aldılar.

Anma, daha önceki yıllarda olduğu gibi parçalı yapıldı. Aileler ve Cemevi adına anma metnini, Gazi şehidi Zeynep Poyraz’ın ablası okudu. Anmaya CHP, HDP milletvekillerinden de katılanlar oldu ve onlar da konuşmalar yaptılar.

PDD’nin de bileşeni olduğu 12 Mart Platformu, mezarlığa geldiğinde, bileşenler mezar başında ayrı ayrı anma yaptılar. PDD okurları da Zeynep Poyraz’ın mezarı başında anma gerçekleştirdi. “Zeynep, Hakan yoldaşlar ölümsüzdür”, sloganıyla başlayan anmada, şehitlerimizin geleceğin köprüsü olduğu söylendi. “Onları anmak, uğruna şehit düştükleri devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmektir” denildi. Devletin son dönemde arttırdığı saldırıların bu mücadeleyi durduramayacağı söylendi. Ve bir kez daha şehitlerin huzurunda söz verildi: “And olsun ki, şehitlerimizin hesabını soracağız. Uğruna can verdikleri davalarını yükseltecek, fabrikalara, sokaklara nakşedeceğiz!”

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …