Avcılar Belediye işçileri direnişte

isci-yumruk

Avcılar Belediyesi’nde sendikalı oldukları için 33 işçi işten atıldı. İşçiler belediye önünde kurdukları çadırda direnişlerini sürdürüyor.

23 Mayıs günü direniş yerinde işçilerle görüştük. İşçiler Tomurcuk İnşaat  adlı taşeron şirkete çalıştıklarını, 2 nolu Belediye-iş sendikasına üye oldukları için işten atıldıklarını ifade ettiler. Direniş sürecini bize anlatan direnişçi işçilerden Yakup, işten atıldıkları ilk günlerde belediye tarafından sürekli olarak bugünyarın işe alınacaklarını söyleyerek oyalandıklarını anlattı. Bu vaatler nedeniyle işçiler çadır kurmamışlar, 1 Mayıs’a kadar böyle devam ettiklerini, 1 Mayıs’tan sonra ise, artık belediyenin boş sözlerini bir kenara bırakarak çadır kurduklarını söyledi.

“Şimdiye kadar hiç görüşme oldu mu” sorumuza aynı işçi, “oldu” dedikten sonra, şunları söyledi: “Bize, ‘gelin işe alınacaksınız’ dediler. Şirketin şantiyesine görüşmeye gittik. Tek tek içeri alarak sendikadan istifa etmemizi dayattılar. Kimse bunu kabul etmedi.”

Başka bir işçi, “geçen gün Belediye Başkanı Handan hanım buraya geldi ‘yaptığınız direniş yasadışıdır’ dedi. Oysa kendileri yasadışı işler yapıyorlar. Geçen gün CHP gençlik kollarından insanları getirmiş temizlik yaptırmışlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İşçiler çalışma koşullarının kötü, ücretlerinin düşük olduğunu, bundan dolayı sendikalaştıklarını, her sabah mesai saatiyle birlikte belediyenin önüne çadırı kurduklarını, hafta sonu da dahil her gün (akşamları hariç) burada olduklarını, zaman zaman basın açıklamaları yürüyüşler yaptıklarını, bunlara devam edeceklerini belirttiler. Sendikalı olarak işe geri dönene kadar direnişlerini sürdürmekte karalı olduklarını ifade ettiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …