Eski Nazi’lere emekli maaşı

nazi-tutsaklari

Belçika’da eski Nazi’lerin “emekli maaşı” aldıkları ortaya çıktı. Belçika’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın açıklamasına göre, 2500 Belçikalı eski Nazi, Alman hükümetinden emekli maaşı almaya devam ediyor.

Nazi kamplarından kurtulanların oluşturduğu bir topluluk tarafından gündeme getirilen bu konu, Belçika’nın resmi makamlarınca da kabul edilmiş oldu. Sözkonusu topluluk, bu kişilerin kimliklerinin açıklanmasını da talep ediyor. Ancak Belçika Hükümeti, “ödemeleri Almanya yaptığı için maaş alanların kimliklerine ulaşamadıklarını” söylüyor.

Almanya ise, maaş alan Belçikalı Nazilerin sayılarını ve kimliklerini açıklayamayacaklarını belirtiyor. “Bir kişinin Nazilere yardım edip etmediğini öğrenmek için şahsi belgelerin incelenmesi gerektiği, fakat bu belgelerin eyalet yönetim makamlarında bulunduğu için alamadıklarını” iddia ediyorlar. Oysa bu konuda parlamentoda gündeme gelen soru önergesine verilen yanıtta, 57 Belçikalının maaş aldığı belirtilmişti, fakat yine kimlikleri açıklanmadı.

İkinci emperyalist savaş sırasında faşist Belçikalılar, Alman SS birliklerine katılmış ve anti-faşist direnişçilerin, Yahudilerin Nazi kamplarına yollanmasına yardım etmişler. Savaştan sonra 57 bin Belçikalı Nazi, hüküm giymiş. Hakkında ölüm kararı verilen Nazilerin lideri ise, İspanya’ya kaçarak Franco rejime sığınmış ve 1994’te orada ölmüş.

Tarihçiler, o dönemin Belçika’sında Yahudi düşmanlığının çok yaygın olduğunu ve 1940’taki Alman işgali sırasında Nazi’lerle işbirliği yaparak, Yahudilere, direnişçilere işkence edildiğini belirtiyorlar.

İşte bu işbirlikçi hainler, işkenceciler, halen emperyalistler tarafından korunuyor, kollanıyor maaşa bağlanıyor!

Bu durum üzerine Nazi karşıtı grubun başkanı, “Belçika maaş sahiplerinin bilgisine ulaşamıyor ya da ulaşmak istemiyor. Belçika ve Almanya’nın bu bilgiyi niye paylaşamadıklarını anlamıyorum” diyerek, şaşkınlığını ifade ediyor.

Esasında çok da şaşılacak bir durum yok. Daha önce de CIA’nin eski Nazilere maaş vermeye devam ettiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise demokrasi ve insan hakları havarisi kesilen Avrupa ülkelerinin gerçek niteliği bir kez daha ortaya serildi. Almanya ve Belçika AB içinde yeralmalarına karşın, topu birbirlerine atıyorlar ve “habersiz” olduklarını, “kesin bilgiye ulaşamayacaklarını” iddia ediyorlar. Üye ülkelerin iç işlerine bile müdahale eden AB, sözkonusu kitlelerin tepkisini çekecek gizli işleri olunca, eyaletlerinden bile bilgi alamıyor! Ve buna inanmamız bekleniyor!

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …