Kamışlı’da IŞİD katliamı

kamisli-katliami

Rojava’nın Kamışlı kentinde, 27 Temmuz günü IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda, 52 kişi yaşamını yitirdi. Sabah 9.30 saatlerinde gerçekleşen saldırıda ölenlerin arasında kadın ve çocuklar da var. Saldırıda en az 170 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde olması, sivil ölümlerin artmasına neden oldu.

Bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırı, PYD’nin yönetim binalarının yakınında gerçekleşti. Patlama öylesine şiddetli oldu ki, Mardin’in Nusaybin ilçesinde iki kişi patlamanın etkisiyle yaralandı.

Kamışlı kentinin büyük bölümü PYD’nin kontrolü altında. Ancak Suriye devleti, Kamışlı’da bulunan havalimanı, sınır kapısı ve bazı hükümet binaları ile bazı Arap ve Hıristiyan semtleri üzerindeki kontrolünü sürdürüyor. PYD’li yetkililerin açıklamalarına göre, kamyonda 2 ton patlayıcı vardı ve kamyonu kamufle etmek için koyun yüklenmişti. Bomba yüklü araç Kamışlı’daki PYD’ye bağlı Cezire Kantonu Savunma Bakanlığı’nı hedef alacaktı, ancak hedefine ulaşamadan önce patlama gerçekleşti.

Yaklaşık iki aydır PYD öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri, Menbiç’teki IŞİD çetelerini kuşatmış durumda. IŞİD Menbiç’de, PYD’nin karşısında güç ve mevzi kaybediyor. Kamışlı’daki saldırı, IŞİD’in Menbiç’teki gerilemesine karşılık, Rojava’da terör estirme çabasının ürünüdür.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …