Suruç şehitleri anıldı

suruc

Suruç  katliamının birinci yılında Suruç şehitleri çeşitli eylemlerle, etkinliklerle anıldı.

Bir yıl önce SGDF’in çağrısıyla Kobane’deki çocuklara oyuncak-kitap götürmek için yola çıkan gençler, Suruç’ta yaptıkları basın açıklaması sırasında IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu 33 devrimci demokrat katledilmişti. Ve bu katliamın ardından Kürt illeri sokağa çıkma yasakları ile birlikte ablukaya alındı ve binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamlar gerçekleşti, şehirler yerle bir edildi, yüzbinlerce kişi evinden-yurdundan oldu…

Aradan bir yıl geçmesine rağmen katilleri yönlendirenler ve yol veren devletin bürokratlarından tutuklanan olmadı. Dahası, soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

SGDF, katliamın birinci yılında “Suruç için adalet, herkes için adalet” kampanyası başlattı ve katliamın gerçekleştiği 20 Temmuz günü Urfa-Suruç’ta olacaklarını bildirdi. Fakat 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’e dayanarak Urfa Valiliği anmayı engellemeye çalıştı. Buna rağmen katliamın gerçekleştiği Amara Kültür Merkezi önünde anma yapıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin çağrısıyla da katliamın yaşandığı saat 11.50’de mezar anmaları gerçekleştirildi. İstanbul Gazi Mahallesi’nde, Ümraniye’de, Karacaahmet, Pendik mezarlıklarında Suruç şehitleri anıldı.

20 Temmuz akşamı Kadıköy’de eylem yapıldı. Kadıköy rıhtımda toplanan kitle, katliamı protesto etti ve Suruç’ta şehit olan devrimci demokratları andı. Aralarında PDD’nin de bulunduğu İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu bileşenleri de eyleme katıldılar. “Suruç’u Unutma Unutturma”, “Şuruç Şehitleri Ölümsüzdür”, “Katiller Halka Hesap Verecek” sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda katliamın AKP destekli İŞİD gerici ceteleri tarafından yapıldığı vurgulandı, dosya üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması istendi. Eyleme, hayatını kaybeden gençlerin aileleri de katıldı.

Kampanyasının son etkinliği, İstanbul Valiliği tarafından OHAL gerekçesiyle yasaklandı. Bu yasaklama çeşitli kentlerde protesto edildi. Sonuçta tüm engellemelere, OHAL yasaklarına rağmen Suruç şehitleri kitlesel biçimde eylemlerle anıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …