İçeride-dışarıda SAVAŞA HAYIR!

savasa-karsi-ozel-sayi

Türkiye, içeride-dışarda savaşı büyütüyor.

Yaklaşık bir yıldır Kürt illeri yerle bir edildi. Evler yıkıldı, binlerce kişi katledildi, yüzbinler göçe zorlandı. Halen sokağa çıkma yasakları sürüyor. Ve halen insanlar ölmeye devam ediyor.

Ülkemizde bugüne dek görülmemiş vahşette bir kirli savaş sürerken, bir de Suriye topraklarına girildi. Böylece Ortadoğu’daki emperyalist savaş bataklığına boylu boyunca battılar.

 

Cihatçı çetelerle kol kola…

Türkiye, güya IŞİD’e karşı savaşmak için Suriye’ye girdi! Bugüne dek IŞİD’i besleyip büyüten, TIR’larla yardım gönderen sanki onlar değildi! IŞİD’in canlı bombalarını bildikleri halde, mitinglerde patlatan; hapishanelerden onları salıveren kimdi?

Her yanlarından yalan ve riyakarlık dökülüyor!

Türkiye, IŞİD’e karşı savaşacaksa, önce ülke içindeki İŞID’cileri temizlesin! Sınırdan rahatça girip-çıkmalarına izin vermesin!

IŞİD’e karşı ileri sürdükleri ÖSO adlı cihatçı güruhun IŞİD’ten bir farkı var mı? Bu çeteleri Türkiye’de yetiştirdiler, Türk subayları ile sarmaş-dolaş yine Suriye topraklarına saldılar.

 

Suriye’den elinizi çekin!

ABD, AB, Rusya, İran, Türkiye, hepsinin eli Suriye’nin içinde. 80 ülkeden onbinlerce cihatçı terörist ile Suriye’yi paramparça ettiler. Yüzbinlerce Suriyeli katledildi, milyonlarcası ülkesini terketmek zorunda kaldı.

Suriye’nin geleceğine Suriye halkı karar vermelidir! Esad’lı ya da Esad’sız nasıl yönetileceği Suriye halkının sorunudur. Emperyalistler ve işbirlikçileri Suriye’den elini çekmelidir

Türkiye, sadece kendi içinde değil, komşu ülkelerde de Kürt halkının kendi kaderini belirlemesini önlemeye çalışıyor. Kürt halkı bulunduğu her ülkede, oranın halkıyla birlikte nasıl istiyorlarsa öyle yönetilmelidir.

Halklar kardeştir! Onları birbirine kırdıran emperyalistler ve işbirlikçileridir. Onları defettiklerinde bugün yaşanan sorunların hiçbiri kalmayacaktır.

 

AKP savaş hükümetidir

AKP hükümeti, kurulduğundan bu yana bir savaş hükümetidir.

İçerde halka karşı savaş açmıştır. En küçük bir hak arayışına saldırmıştır. Kazanılmış hakları gaspetmiş, yeni saldırı yasaları çıkarmıştır.

Dışarda ise, komşu ülkelere karşı girişilen emperyalist işgalleri desteklemiş, onlara yardım ve yataklık etmiştir. Şimdi bir adım daha atarak, savaşın içine dalmıştır.

Emperyalistlerin paylaşım savaşına taşeronluk yaparak, buradan pay kapma hevesindedir.

 

Savaşa ve faşizme karşı birleşelim savaşalım!

Savaş, halklara ölüm ve yıkımdan başka birşey getirmez! Türkiye halklarına da Irak ve Suriye’de yaşananlardan farklı bir şey getirmeyecektir. Onun için içeride-dışarıda savaşa hayır demek ve durdurmak zorundayız.

AKP ve Erdoğan, göründüğü gibi güçlü değildir. Aksine en zayıf dönemini yaşıyor. 15 Temmuz, devletin tüm kurumlarıyla birlikte ne kadar çürümüş ve çökmüş olduğunu ortaya koydu. AKP-Cemaat ittifakının getirdiği noktayı gözler önüne serdi. Şimdi bu durumu savaşla bastırmaya çabalıyorlar.

Bu köhnemiş düzeni yerle bir edelim!

 

Kahrolsun emperyalist savaş!

Yaşasın halkların kardeşliği!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …