Bakırköy Belediyesi’nde grev anlaşmayla sonuçlandı

bakirkoy-belediye

TİS sürecinin tıkanması üzerine 17 Ekim günü greve çıkan Bakırköy Belediye işçilerinin grevi anlaşma ile sonuçlandı.

Bakırköy Belediyesi’ne bağlı Park Bahçeler, Yunus Emre Kültür Merkezi, Fen İşleri, Atölye Müdürlüğü ve Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı işçileri ilgilendiren TİS görüşmelerinde, anlaşma sağlanamayınca işçiler greve çıktılar. Sendikanın istediği yüzde 9 ücret zammını ve Yunus Emre Kültür Merkezi işçilerinin TİS kapsamına alınmasını, belediye yönetimi kabul etmiyordu. Bunun üzerine sendika grev kararı aldı ve işçiler grevi başlattılar.

Grevin 3. gününde Belediye-iş 2 no’lu şube ile belediye yönetimi arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Sendika, ücret zammında kısmı geri adım atarken, belediye yönetimi de Yunus Emre Kültür Merkezi işçilerinin TİS kapsamına alınmasını kabul etti.

Belediye-iş sendikasının anlaşmaya dair yaptığı açıklamaya göre; kadrolu işçiler 155 taban olmak üzere birinci yıl yüzde 8, ikinci yıl enflasyon oranında zam ve 25 kuruş kıdem zammı, tiyatro müdürlüğünde çalışan işçiler için 90 lira taban olmak üzere ilk yıl için yüzde 8, ikinci yıl enflasyon oranında zam, 100 TL aile ve çocuk yardımı, 1 Mayıs’ta 750 lira ikramiye, kurban ve ramazan bayramlarında 500 tl ikramiye ve 15 günlük sendika mutabakat ikramiyesi şeklinde bir anlaşmanın imzalandığı belirtildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …